Markko Märtin.Foto: Alar Truu
Auto-Moto uudised
27. juuni 2019, 08:15

OOTAMATU: Markko Märtin sõidab Rally Estonial uue WRC-autoga! (16)

12. - 14. juulini sõidetaval Rally Estonial tuleb starti ka esimene MM-ralli võitnud eestlane Markko Märtin. Sealjuures on legendi istumise all uue generatsiooni WRC-auto.

Ta tuleb starti M-Spordi tiimi autoga ja talle loeb kaarti Kristo Kraag. Mehed on varemgi koostööd teinud, esimest korda sõitsid eestlased koos 2010. aastal. Muide, Kraag on navigaator olnud ka Ott Tänakule.

Rally Estonia direktor Urmo Aava selgitas pressiteate vahendusel, et tema jaoks on Märtini ja Kraagi osalemine sama tähtis kui MM-sarja tiimide Eestisse tulemine. "Markko roll on Eesti autoralli arengus suur ja ootan huviga tema tagasisidet Rally Estonia katsete osas," lisas ta.

Märtini osalemine tähendab, et Rally Estonial on stardis suisa seitse uue generatsiooni (ehitatud 2017. aastal kehtima hakanud reeglitele - toim.) autot. Kohal on: Ott Tänak ja Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), Elfyn Evans ja Scott Martin (Ford Fiesta WRC), Esapekka Lappi ja Janne Ferm (Citroen C3 WRC), Andreas Mikkelsen ja Anders Jäger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC), Craig Breen ja Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), Markko Märtin ja Kristo Kraag (Ford Fiesta WRC) ning Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC). Neile lisaks veel vanema põlvkonna WRC autoga Valerii Gorban ja Sergei Larens (Mini Cooper WRC).