Portugali noor staar Joao Felix.Foto: Mike Egerton
Jalgpall
27. juuni 2019, 09:56

VAU: Cristiano Ronaldo mantlipärija eest pakutakse 126 miljonit eurot!

Lissaboni Benfica edurivinooruk Joao Felix on jalgpallimaailma üks suuremaid talente. 19aastast väledat ja tehnilist portugallast peetakse Cristiano Ronaldo mantlipärijaks, kes peaks pärast viimase karjääri lõppu oma kodumaa koondist vedama hakkama.

Ründava poolkaitsja või ääreründajana mängiv Felix on Benficas olnud 2015. aastast. 2008-2014 kuulus ta Porto noortesüsteemi, kuid lasti sealt vabaks, sest talle heideti ette nõrka füüsist.

Benficas on 180 cm pikkune pallur tõestanud, et Porto lasi minema suure talendi. Möödunud hooajaks edutati ta Lissaboni klubi esindustiimi ja 26 liigamängus lõi ta 15 väravat. Tänavu tegi ta debüüdi ka Portugali A-koondises.

Seega pole ime, et mitmed Euroopa tippsatsid ihuvad Felixi peale hammast. Benfica kinnitas Portugali börsile (noteeritud firmana peavad nad teada andma muutustest, mis võivad aktsiahinda mõjutada - toim.) saadetud teates, et Madridi Atletico on nende juveeli eest pakkunud suisa 126 miljonit eurot. Kas nad selle ka vastu võtavad, pole praegu teada.

Atletico pole küll nii rikas kui Inglismaa tipud või Madridi Real ja Barcelona, kuid eeloleval suvel on neil palju vaba raha. Kõigi eelduste kohaselt lahkub Antoine Griezmann rahamägede eest Barcelonasse, lisaks on Atleticost juba lahkunud mitu senist põhimeest.