Joonas Tamme mängijaõigused kuuluvad Tallinna Florale.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
27. juuni 2019, 12:57

EDU! Eesti jalgpallikoondislane siirdus Norra kõrgliigasse (1)

Eesti jalgpallikoondise ja Tallinna Flora keskkaitsja Joonas Tamme karjäär jätkub laenulepingu alusel Norra kõrgliigaklubis Lilleström. Pärast pooleaastast rendikontrahti on viikingitel võimalus Tamm endale soetada.

27aastane 192 cm pikkune kaitsemees on varemgi Norras mänginud. Mullu kuulus ta Sarpsborgi ridadesse, kellega tegi kaasa ka Euroopa liigas ehk Vana Maailma tugevuselt teises klubisarjas. Norras lõpetati hooaeg kaheksandal kohal.

Tamme Sarpsborgis veedetud aeg oli edukas. Kuulduste kohaselt olid maarjamaalast jahtimas mitmed kosilased, lõpuks liitus ta taas laenulepingu alusel Poola kõrgliigatiimi Kielce Koronaga. Seal sai ta väljakule kuues kohtumises, neist viies algkoosseisus.

Norra meistriliigas hoiab Lilleström praegu 12 punktiga 16 meeskonna konkurentsis 12. kohta. Väljalangemistsoon on kõigest kahe silma kaugusel, eurokohtadest jäädakse maha 11 punktiga.

Lisaks Tammele on Lilleströmis üks eestlane veel – 22aastane väravavaht Matvei Igonen, kes pole tänavu Norra kõrgliigas platsil käinud. Mullu sai Igonen kirja viis kohtumist.