Charlie Hebdo vastuoluline esikaas.Foto: Twitter/@WanchiaCynthia
Jalgpall
27. juuni 2019, 16:08

Vagiinas olev jalgpall tõi terrorirünnaku ohvritele kriitikalaviini (5)

Vastuoluline Prantsusmaa ajakiri Charlie Hebdo on taas sattunud tähelepanu keskpunkti ning seda valedel põhjustel.

Charlie Hebdo esikaanel on kujutatud vagiinas olevat jalgpalli. Juures on tekst: "Me sööme selle sel kuul ära," viidates praegu toimuvale naiste jalpalli MMile. Pildiga võrreldi vagiinat jalgpalliväravaga, kuhu pall siseneb. 

USA jalgpallikoondise poolkaitsja Samantha Mewis ütles Reutersile, et selliseid asju ei taheta uudistes loomulikult näha. "Loodan, et läbi meie mängude saavad inimesed ajaga kaasa tulla ja mõista, et see, mis me teeme, on lahe. Me väärime kõvasti austust."

Pilti on nimetatud seksistlikuks ja rõvedaks ning sotsiaalmeedias on Charlie Hebdo tugeva kriitikalaviini alla sattunud.

Oli ka neid, kes Charlie Hebdo pilti humoorikaks pidasid ja mingit probleemi ei näinud. "Arvan, et see joonistus on üsna naljakas. Feministide lobitöö üritab meile feministlikku jalgpalli ja feministide kõike peale määrida. Ja lõpuks on nad (Charlie Hebto - toim) selle vastu," arvas üks mees.

Satiiriajakiri on ka varem vastuoluliste piltide pärast kõrvetada saanud. 2015. aastal ründasid terroristid prohvet Muhammedi kujutamise pärast nende kontorit. Surma sai 12 inimest.

Mõned inimesed, kes pärast rünnakut Charlie Hebdo kaitseks välja astusid, on nüüd meelt muutnud.