Cori Gauff.Foto: Imago/Scanpix
Tennis
27. juuni 2019, 22:44

VÄGEV SAAVUTUS! Vaid 15aastane tüdruk tegi Wimbledonis ajalugu

Vaid 15aasta ja 122 päeva vanusest Cori Gauffist sai noorim tennisist, kes Wimbledonis põhiturniirile pääsenud.

WTA edetabelis praeguse seisuga 301. kohta hoidev ameeriklanna alistas kvalifikatsiooni viimases ringis Belgia tennisisti Greet Minneni (WTA 129) 6:1, 6:1, millega edasipääsu kindlustas.

Võidu teeb erilisemaks asjaolu, et kohtumisele eelneval päeval oli Geoff veel Floridas oma koolis kontrolltööd tegi. Teismelisest tüdrukust sai esimene 15aastane mängija põhiturniiril pärast Laura Robsonit 2009. aastal.

"Teadsin, et ma pole favoriit ja lihtsalt nautisin seda. Mul tõesti ei olnud mingeid ootusi," lausus Geoff, kes tahaks vastamisi minna kogenud kaasmaalase Serena Williamsiga. "Serena on põhjus, miks tennist mängin ja miks mu isa otsustas mulle reketi anda. Loomulikult ei huvita mind, kellega mängin. Mul on lihtsalt hea meel põhiturniiril olla, aga mulle meeldiks väga Serenaga väljakut jagada."

"Maailma tipptennisistide vastu mängimine tekitab kindlasti teistsuguse tunde. Minu esimesed mälestused olid vaadates Serenat Wimbledonis mängimas ja ta võitis. Ma ei mäleta, mis aastal, sest ta on nii palju tiitleid võitnud," ütles Geoff.