Argentina turniir pole lihtne olnud, aga Lionel Messi usub, et kõik on veel võimalik.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
28. juuni 2019, 11:01

Argentiinlaste viimane lootus Messi veerandfinaali eel: nüüd algab uus Copa, kõik või mitte midagi! (2)

Argentina jalgpallistaar Lionel Messi sõnul algab veerandfinaaliga uus turniir ning kõik on veel võimalik.

Argentiina jaoks on Copa America kulgenud üle kivide ja kändude ning alles viimase mänguga kindlustati koht veerandfinaalis. Alagrupis alustati 0:2 kaotusega Kolumbiale, seejärel tehti mannetu 1:1 viik Paraguayga ning viimases kohtumises suudeti närvilises mängus alistada Katar.

32aastane Messi ootab endiselt oma esimest tiitlit Argentiina A-koondisega. "Nüüd algab uus Copa, kõik või mitte midagi," lausus Barcelona ründetäht. "Me vajasime sellist mängu (Katari vastu - toim), et enesekindlust saada ja maha rahuneda. Mida mäng edasi, peab meeskond arenema."

Veerandfinaalis ootab Argentinat ees Venezuela, kes A-alagrupis Brasiilia järel teise koha sai. Brasiillased on koha poolfinaalis juba kindlustatud, kuid alles penaltiseerias suudeti 62 minutit ühemehelises vähemuses mänginud Paraguay alistada. Ülejäänud veerandfinaalpaarid on Kolumbia ja Tšiili ning Uruguai ja Peruu.

Argentina koondisel on olnud suurturniiridel kõvasti ebaõnne. Lõuna-Ameerika meistrivõistlustel pole võidetud juba 26 aastat, kuigi viimasest viiest turniirist on neljal korral jõutud finaali. 2014. aasta maailmameistrivõistlustel kaotati finaalis lisaajal Saksamaale.

Viie Ballon d'Ori omanik on klubiga võitnud kõik, mis võimalik, kuid rahvuskoondisega pole endiselt edu saavutatud. Paratamatult võrreldakse Messit Maradonaga, kes vedas 1986. aastal koondise MM-tiitlini.