Markko Märtin lasi end Tänakul pehmeks rääkida.Foto: Karli Saul/Scanpix
WRC
28. juuni 2019, 15:36

Markko Märtin Rally Estonial osalemisest: see on Oti süü, ta käis mulle peale! (4)

Endine ralliäss, Ott Tänaku mentor Markko Märtin tunnistas Autospordile antud intervjuus, et lasi end Toyota sõitjal Rally Estonial osalemise suhtes pehmeks rääkida.

Lõuna-Eesti teedel sõidetav ralli on Märtini jaoks esimene, kus ta praeguse generatsiooni WRC autoga sõita saab.

"Olen korra osalenud, aga olin Oti kaardilugeja," sõnas Märtin. "Ta sõitis üsna kenasti. Tundsin end kiiretes kurvides hästi. Kuidas mina hakkama saan? Ma ei tea. Mitmendana lõpetan? Ma ei tea, aga oleksin rahul, kui ükski R5 auto mind ei edesta! Ma pole nendel teedel alates 2011. aastast sõitnud. Läheb huvitavaks."

Märtin on üheskoos Urmo Aavaga kõvasti vaeva näinud, et Rally Estoniat paremaks ja suuremaks teha. "See on päris uskumatu, kuidas etapp kasvab. Taristu on väga korralik ja teed nagu Soomes. Eesti teistes osades on ilmselt huvitavamaid teid, aga need on esinduslikumad. Eriti väikesed teed."

Tänak rääkis augu pähe

"See on natuke tema süü, et seda teen," ütles WRC sarjas 14 aastat tagasi võistelnud Märtin. "Rääkisin Otiga, aga ütlesin, et kuradile, kui sain teada, mis see maksma lähem! Ta käis mulle endiselt peale ja ma nõustusin. Toona oli see hea mõte..."

Rally Estonial sõidab seitse osalejat WRC autoga: Ott Tänak Toyotast, Elfyn Evans M-Spordist, Esapekka Lappi Citroenist, Andreas Mikkelsen ja Craig Breen Hyundaist ning kohalikud mehed Markko Märtin ja Georg Gross Ford Fiesta WRCga.

WRC sarjas osalevatest meestest sõidab Eestis ka Teemu Suninen, kuid Ford Fiesta R5 klassis.