Maadleja Epp Mäe Euroopa mängude pronksmedaliga.Foto: Eesti Olümpiakomitee
Maadlus
28. juuni 2019, 20:14

HURRAA! Epp Mäe võitis Euroopa mängudel pronksmedali (3)

Maadleja Epp Mäe (–76 kg) alistas Euroopa mängude pronksimatšis punktidega 5 : 3 venelanna Natalja Vorobjova ja tõi Eestile Minskis toimuvate võistluste neljanda medali.

Esimesel perioodil ühtki heidet ei toimunud, Vorobjova võitis selle 1 : 0. Teise perioodi alguses läks venelanna 3 : 0 juhtima, kuid Mäe tegi matši viimastel sekunditel nelja punkti väärilise heite ning kindlustas endale sellega medali.

"Kui viimased kaheksa sekundit olid jäänud, olin kaotusseisus ja teadsin, et mul on vaja rünnata," sõnas päevakangelanna pressiteate vahendusel. "Mul ei olnud mingit muud varianti, kui tahan võita. Vastane ootas, et ma ründan. Olin temaga just laagris olnud, seega ta teadis, kuhu ma võiksin rünnata. Nii et tegin hoopis sellise rünnaku, mida ma tavaolukorras ei teeks. Ja ta ei oodanud seda. Kõik läks hästi ja vajalikud punktid tulid." 

Vorobjova on 2012. aasta olümpiavõitja kaalukategoorias –72 kg ning 2016. aasta olümpiahõbe –69 kiloste naiste seas. Aastal 2015 võitis ta samas kaalus MM-kulla. Need on vaid mõned kirkamad näited tema auhinnakapist. 

"Teadsin, et vastane on tugev. Viimastel testturniiridel kaotasin talle, tegelikult pole ma teda seni üldse kunagi veel võitnud. Aga viimane testturniir näitas, et piir meie vahel on niivõrd väike ja mingit aukartust mul tema tiitlite ees ei olnud. Lisaks finaalikoht, mis mult eile ära võeti – see tekitas omakorda minu sees selliseid tundeid, mis tuli täna mati peale panna. Sellel võistlusel ma panin tõesti kõik välja, mis mul on."

Mäe eelnev turniir:
Poolfinaal 3 : 5 vs. Vasilisa Marzaljuk (Valgevene).
Veerandfinaal 8 : 0 vs. Alla Belinska (Ukraina).
Kaheksandikfinaal 3 : 0 vs. Zsanett Nemeth (Ungari).

Jalgrattur Alo Jakin ja 3x3 korvpallinaiskond said Euroopa mängudel kaela hõbedased autasud, sulgpallur Raul Must kindlustas täna vähemalt pronksmedali, kuid võib homse poolfinaali võidu korral sekkuda ka kõrgemasse mängu.