Austrias hukkunud firmasportlane on Erkki Liiv.Foto: Facebook/Saue JK
Spordivaria
29. juuni 2019, 19:45

UUED DETAILID: Politsei algatas firmaspordimängude korraldajate osas uurimise, austerlased eitavad süüd (16)

Neljapäeval Austrias Euroopa Firmaspordimängudel hukkunud eestlase tõttu on politsei algatanud uurimise korraldajate osas. Selgunud on Eesti koondise liikme isik.

Orienteerumisrajal toimunud õnnetuse tõttu on manalateed läinud Erkki Liiv. Firmasport.ee kirjutab, et Erkki oli oma aktiivsusega eeskujuks kogu tiimile ja tema üle oleks uhke iga tööandja. Eesti Parima Rahvasportlase sarjas saavutas Erkki ülemöödunud aastal teise koha.

Liiv oli ka Saue Jalgpalliklubi kapten, üks asutajatest ja juhatuse liige, kes mängis klubi ridades juba 1999. aastast. 20 aastaga kogunes tema kontole 420 mängu, 31767 mänguminutit ja 25 löödud väravat. "Tõeline Kapten ja klubi LEGEND!" kirjutas Saue JK.

Ilmselt oli 36aastane mees rajalt eksinud ja kukkus 15meetrisest järsakust alla. Politsei pressiesindaja sõnul oli ta 11.45 kontrollpunktis, kuid järgmisesse enam ei jõudnud. Hiljem leiti ta surnuna ning kiirabi ei saanud enam midagi teha. Austria meedia sõnul peetakse Hellbruneri mäel rajalt kõrvale kaldumist väga ohtlikuks ning üleval on ka hoiatavad sildid.

Kohalik politsei on algatanud uurimist, et välja selgitada, ega korraldajad kaudselt õnnetuses süüdi polnud. Selgitatakse välja, kas turvameetmed olid piisavad ja sportlasi piisavalt enne võistlusi võimalike ohtude eest hoiatati. Lahkamine peaks selgitama, kas Erkkil võis olla terviserike.

Korraldajad: me tegime kõik õigesti

Firmaspordimängude korraldajate sõnul ei saanud nad kuidagi õnnetust ära hoida. "Me tegime kodutööd. Meil on tippkorraldajad, kes võistlusi professionaalselt organiseerivad. Me ei saa ennast süüdistada. Kui on kaebusi, siis lepime sellega, aga ma ei usu, et mingeid probleeme on."

Salzburgi Orienteerumisliidu president Franz Nagele ütles, et Liiv oli tiimikaaslaste sõnul kogenud orienteeruja. "Ta loeb kaarti hästi ja jätab selle meelde. Ta teab, kus on ohtlik ja milline tee valida, et turvaliselt järgmiseesse kontrollpunkti jõuda. Me ei tea, miks see neljapäeval temaga juhtus. Võib-olla oli süüdi ka kuumus, paljud jooksjad kaebasid selle üle."

Tõepoolest, võistluste toimumise ajal oli temperatuur 40 kraadi peal.

Euroopa Firmaspordimängudel osaleb sel aastal ligi 7000 naist ja meest 27 erineval spordialal. Pooled osalejatest on sakslased, ligi 1600 tulevad prantsusmaalt ja 900 on kohalikud.