Alles äsja võttis Darren Collison mõõtu staaridega nagu LeBron James, kuid nüüdsest keskendub ta täielikult usule.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
29. juuni 2019, 20:20

OOTAMATU! NBA korvpallur lõpetas karjääri: olen Jehoova tunnistaja, alustan ülemaailmset misjonitööd

Kümme aastat NBAs mänginud Darren Collison otsustas korvpallikarjäärile punkti panna, et keskenduda perekonnale ja religioonile.

"Tahaksin teid kõiki aastatepikkuse toetuse eest tänada. Aitäh, et austate mu otsust," ütles 31aastane ameeriklane, kes viimati esindas Indiana Pacersit ning mängis enne seda ka Sacramento Kingsi, Los Angeles Clippersi, Dallas Mavericksi ja New Orleans Hornetsi eest.

"Kuigi ma armastan endiselt korvpalli, tean, et on ka midagi tähtsamat. Minu pere ja minu usk. Olen Jehoova tunnistaja ning usk on minu on minu jaoks kõik. Saan vabatahtlikust tegevusest, teiste aitamisest ja ülemaailmsest misjonitööst palju rõõmu. Rõõmu, mida tunnen, ei saa võrrelda. See öeldud, olen otsustanud oma NBA karjääri lõpetada," lausus Collinson.

Möödunud hooajal oli ta endiselt suurepärases hoos. Pacersi mängujuht kogus keskmiselt 11,2 punkti, kuus lauapalli ja 1,4 vaheltlõiget mängu kohta. Karjääri jooksul tabas ta kolmepunktiviskeid 39,4% täpsusega ning kaks aastat tagasi oli selles arvestuses liiga parim (46,8%).

Collinson tõmbas vabaagendina paljude meekondade tähelepanu, kuid need tiimid jäid pika ninaga. Mees loobus sellega ligi kümne miljoni euro suurusest aastapalgast.

Mitmed NBA staarid soovisid Collinsonile edu uutes väljakutsetes.