Fernando Ricksen koos abikaasa Veronikaga. Foto: Twitter @RicksenVeronika
Jalgpall
30. juuni 2019, 13:09

Cristiano Ronaldo valmistas surmavalt haige jalgpalluri perekonnale pettumuse (13)

Endine tippjalgpallur, Hollandi koondisse kuulunud Fernando Ricksen (42) võitleb juba kuus aastat karmi haigusega. Mõned päevad tagasi käis ta viimast korda avalikkuse ees, et fännidega hüvasti jätta

Ricksen, keda kimbutab niinimetatud motoorse neuroni haigus, tõdes juuni alguses, et avalike ürituste külastamine muutub tema jaoks iga päevaga üha raskemaks.

"Tere! 28. juunil tuleb eriline õhtu. Kuna mul on aina keerulisem liikuda, siis see kohtumine jääb viimaseks. Tulge ja muutke see õhtu unustamatuks. Loodan, et varsti kohtume," teatas Ricksen kolm nädalat tagasi spetsiaalse arvutisüsteemi abil.

Enne toda kohtumist kutsuti Rickseni venelannast abikaasa Veronika televisiooni rääkima mehe raskest haigusest ja sellega toime tulemisest.

Vestluse käigus koorus välja veel huvitavaid fakte, näiteks meenutas Veronika kolme aasta tagust kohtumist Cristiano Ronaldoga, mis osutus vägagi mõrkjasmagusaks. 

Ricksenite perekond kohtus Ronaldoga 2016. aasta oktoobris, kuna Fernando oli oma tütrele lubanud, et ta näeb ühel päeval oma silmaga Portugali superstaari. 

Pärast kohtumist oli Fernando tütar küll üliõnnelik, kuid abikaasa Veronikale jäi okas hinge. Nimelt ei pööranud Ronaldo surmavat haigust põdevale Fernandole üldse tähelepanu.

"Ta andis meie tütrele oma mängusärgi, millega oli äsja väljakul käinud. Pärast seda ta lihtsalt lahkus," vahendab Matchtv venelanna sõnu. 

12 korral Hollandi jalgpallikoondis esindanud Ricksen alustas oma vutiteekonda kodumaalt Fortuna Sittardi ridadest. Oma karjääri jooksul jõudis ta esindada veel AZ Alkmaari, Glasgow Rangersit ja Peterburi Zenitit.