Max Verstappen oli täna kiireim mees!Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
30. juuni 2019, 19:10

AUSTRIA GP: Leclerc jäi lõpu eel esikohast ilma, Verstappen lõpetas Mercedeste võiduseeria! (4)

Vormel 1 hooaja üheksandal etapil suudeti lõpuks Mercedese piloodid kaugemale tõrjuda. Max Verstappen möödus viimastel ringidel pikalt juhtinud Charles Leclercist ja võitis. Valtteri Bottas oli kolmas.

Teiselt kohalt alustanud Max Verstappen jäi stardis lootusetult magama ja kukkus kolinal seitsmendaks. Sealt hakkas hollandlane tasapisi ülespoole tõusma ja oli 56. ringil Bottasest möödumise järel juba teine, vahe Leclerciga viis sekundit.

Red Bulli esisõitja näitas uskumatut kiirust ja jõudis 67. ringil Ferrari piloodi kannule. Eelviimasel ringil õnnestus ka mööduda, kuigi olukord sattus veel uurimise alla. Nüüdseks on selgunud, et tagantjärele mingeid karistusi ei määratud ja Verstappen säilitas esikoha.

Kolmandana startinud Valtteri Bottas ületas ka finišijoone samal kohal. Viimastel ringidel Lewis Hamiltonist möödunud Sebastian Vettel tõusis kümnendalt kohalt neljandaks. Inglane pidi leppima viienda kohaga.

MM-sarja üldseis:

1. Lewis Hamilton 197
2. Valtteri Bottas 166
3. Max Verstappen 126
4. Sebastian Vettel 123
5. Charles Leclerc 105

Täpsemalt saad sõidu kohta lugeda allpool asuvast blogist.

Enne võistlust:

Austrias alustab esikohalt monacolane Charles Leclerc, kelle järel alustavad Red Bulli piloot Max Verstappen ning Mercedese piloodid Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton. 

Sebastian Vetteli vormeli mootor ütles enne kvalifikatsiooni kolmandat sessiooni üles, mistõttu läheb Ferrari esipiloot rajale üheksandana. 

MM-sarja üldseis enne Austria GP-d:

1. Lewis Hamilton 187 punkti
2. Valtteri Bottas 151
3. Sebastian Vettel 111
4. Max Verstappen 100
5. Charles Leclerc 87
6. Pierre Gasly 37
7. Carlos Sainz jr 26
8. Kimi Räikkönen 19
9. Daniel Ricciardo 16
10. Nico Hülkenberg 16

17:44
17:39

Verstappen raadio teel: "JEEEEEE!!! Supertöö poisid, me püüame nad kindlasti kinni!"

17:38

JA ONGI KÕIK! Verstappen võidab, Leclerc teine, Bottas kolmas.

17:35

Vettel möödus Hamiltonist ja tõusis neljandaks

17:35

VERSTAPPEN JUHIB! Üks ring enne sõidu lõppu läks ta Leclercist mööda

17:34

Verstappen jõudis Leclercile järele, läks möödagi, kuid Ferrari piloot võttis liidripositsiooni kohe tagasi

17:28
17:27

Verstappen näitab uskumatut kiirust ja tahab Ferrari peo ära rikkuda. Vahe Leclerciga on kaheksa ringi enne lõppu vähem kui kolm sekundit

17:21
17:20
17:19

Verstappen on tõusnud tagasi teisele kohale! Hollandi sõitja möödus Bottasest ja asub jälitama Leclerci, kelle edu on hetkel viis sekundit.

17:18

Verstappen sai Vettelist mööda ja kerkis juba kolmandaks. Sakslane läks kohe ka teist korda boksi, sel korral probleemideta. Rajale tagasi jõudis ta viiendana. Neljandal kohal sõitvast Hamiltonist kaheksa sekundi kaugusel

17:02
17:01

Pool sõitu on läbi ja kõik tipud on boksis käinud. Taas on liidriks tõusnud Leclerc, kes edestab Bottast 4,5 sekundiga. Kolmandale kohale on probleemide kiuste tõusnud Vettel, kellel kaotust juba üle kaheksa sekundi. Verstappen on neljas ja Hamilton, kellel vahetati boksis ära ka esitiib, on langenud viiendale kohale.

16:46

Video Vetteli ebaõnnestunud peatusest. Ferraril ei olnud rehvid valmis...

16:44

Ka Leclerk käib rehve vahetamas, kuid tal sujub kõik kenasti. Liidriks on tõusnud Hamilton, Verstappen tema järel, kuid kumbki pole veel boksis käinud.

16:42

Vettel tuli rehve boksi ja mehaanikud ei saanud vasakut esimest rehvi korralikult alla. Mitu väärtuslikku sekundit läks kaduma!

16:40

20/71 ja midagi erilist ei ole juhtunud. Leclerc edu Bottase ees on kasvanud juba 3,7 sekundi peale. Hamilton kolmas, Vettel neljas, Verstappen viiendaks tõusnud

16:25

Vahed on aga üüratud. Teisel kohal sõitev Bottas kaotab Leclercile kolme, Hamilton kuue ja Vettel juba kümne sekundiga!

16:23

Sebastian Vettel on kaheksandaks ringiks kerkinud juba neljandale kohale. Sakslane möödus seitsmendal ringil Norrisest ja Räikkonenist

Loe rohkem