Luis Suarez (vasakul) saab toetava patsutuse kapten Diego Godinilt.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
30. juuni 2019, 16:07

VIDEO | ŠOKK! Suareze penaltieksimus maksis suursoosik Uruguaile poolfinaalkoha (1)

Üks favoriite Copa America võidule langes eile õhtul konkurentsist, kui Uruguai jalgpallikoondis ei suutnud üllatuslikult Peruu vastu skoorida ning kaotas Luis Suareze eksimuse tõttu penaltiseerias.

Normaalajal lõid Uruguai eest värava nii Edinson Cavani, Giorgian de Arrascaeta kui ka Luis Suarez, kuid igal korral fikseeris VAR hiljem suluseisu. 0:0 seisul lõppenud 90 minuti järel jäädi kuivale ka lisaajal ning võitja tuli selgitada penaltiseeria abil.

Barcelona ründestaar Suarez läks esimesena lööma, kuid Peruu väravavaht aimas suuna õigesti ning tõrjus palli. Järgmised mehed suutsid 11 meetri karistuslöögi realiseerida, mis tähendaski Uruguai jaoks 4:5 kaotust ja katastroofi ning Peruu jaoks juubeldusi.

Poolfinaalis ootab Peruu koondist Tšiili, kes alistas samuti penaltiseerias Kolumbia meeskonna. Finaalis läheb selle kohtumise võitja vastamisi kas Argentina või Brasiiliaga.

Peruu koondise ründaja Paolo Guerrero sõnas, et kuigi inimesed arvasid, et neil pole lootustki, tõestati vastupidist. "Olen väga uhke. Olen sõnatu. Inimesed ütlesid, et Uruguai on favoriit, aga see ei tähenda midagi. Eriti Lõuna-Ameerikas."

Uruguai keskkaitsja Diego Godin oli mõistagi pettunud. "Me ei suutnud lihtsalt skoorida. Otsisime väravat, aga seda ei tulnud. Mängisime hästi, aga kahjuks langesime konkurentsist. Meie ei skoorinud ja nemad lõid penalteid paremini."

Mängu tipphetked: