Dario Scuderi põlv sattus väga ebaloomulikku asendisse.Foto: Twitter/Scanpix
Jalgpall
30. juuni 2019, 18:39

KURB: ülitõsiselt vigastada saanud Dortmundi noor talent lõpetas vaid 21aastaselt karjääri

Kolm aastat tagasi ränga vigastuse saanud noor Dortmundi Borussia talent Dario Scuderi võitles siiani tagasituleku nimel, kuid nüüd on kõik läbi - risk on liiga suur.

Intsident toimus 2016. aasta 14. septembril U19 mängus Varssavi Legiaga, kus mõistsid õigust Eesti kohtunikud Roomer Tarajev, Aron Härsing ja Maikel Mikson.

Kaitseolukorras kukkus toona 18aastane itaallane õnnetult oma jala peale ning väänas selle praktiliselt 180 kraadi ulatuses teistpidi.

Video:

Noormees toimetati kiirelt haiglasse ning talle tehti kaheksa operatsiooni. Oli isegi oht, et jalg tuleb amputeerida. Scuderi vasaku jala närvid ei taastunud täies mahus ning liikuvus oli seega oluliselt piiratud. Arvati, et sellega on talendika jalgpalluri karjäär lõppenud.

Scuderi arvas teisiti. Ta on kolm aastat oma unistuse nimel võidelnud ja proovinud väljakule tagasi saada, kuid nüüd otsustas itaallane loobuda. Lõppes tema leping Dortmundiga ja ühtlasi ka karjäär.

"See ei olnud lihtne otsus. Jalgpalli mängimine on alati minu unistus olnud ja andsin selle nimel kõik. Ma võitlesin ja mul oli pakkumisi, et jätkata, kuid jalgpallis ei või kunagi teada, mis juhtub. Selle tõttu tegin turvalisema valiku," lausus Scuderi.

21aastane endine jalgpallur mängis Dortmundis alates 2010. aastast. Ta jõudis välja U19 meeskonda ja esindas kahel korral ka Itaalia U19 koondist. Pärast vigastust jõudis ta korra veel väljakule. Scuderi mängis eelmisel aastal Dortmundi U23 meeskonna eest 20 minutit. See jäi tema viimaseks korraks.