Mihkel Kirves Belgia koondise vastu pealt panemas.Foto: Karli Saul/SCANPIX
Korvpall
30. juuni 2019, 20:45

EDU! Noor Eesti korvpallur sõlmis oma esimese välislepingu Slovakkia tippklubiga

Eelmisel hooajal Pärnu Sadamaga Eesti meistrivõistlustel kolmandaks aidanud Mihkel Kirves sõlmis oma esimese välislepingu Slovakkia kõrgliigaklubi Levice Patriotiga.

22aastane ääremängija liitub klubiga, kus kaks aastat tagasi mängis Tanel Kurbas ning siis võideti ka Slovakkia meistritiitel. Möödunud hooajal lõpetati põhiturniir teisel kohal, kuid poolfinaalis langeti konkurentsist.

Eelmisel aastal ka koondises debüteerinud 198 cm pikkune eestlane oli Pärnu põhitegija ning kogus Eesti-Läti liigas keskmiselt 14,2 punkti, 8,3 lauapalli, 2,6 resultatiivset söötu ja 1,5 vaheltlõiget.

"Lähen Slovakkiasse suure põnevusega ja ootan juba huviga, mis saama hakkab," ütles Kirves portaalile Korvpall24.ee. "Kuna olengi mänginud ainult Pärnu eest, siis juba keskkonnavahetus ja täiesti uues tiimis mängimine saab minu jaoks olema uus kogemus."

Levice peatreener on uue mehe liitumisega rahul. "Mul on hea meel, et Mihkel meie meeskonnaga liituda sai. Ta on noor ja usun, et sobitub meeskonda hästi," lausus Míchal Madzin võistkonna ainsa leegionäri kohta klubi kodulehele.