Jüri Vips.Foto: Stanislav Moskov
Spordiblogi
1. juuli 2019, 07:46

Pluss, miinus ja ennustus | Võidukas Vips, kesine Kontaveit ja tennisenaiste šansid Wimbledonis

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 1. juul valik.

Läinud nädala pluss

Jüri Vips tõestas taas, et on vormelimaailma üks säravamaid talente. F3-sarja etapivõidu tähtsus jääb ilmselt paljude jaoks esialgu veidi häguseks, sest Eesti spordifännil puudus mõnda aega nende võistlustega emotsionaalne side. Nüüd on Vips aga sellises seisus, et ta seisab kuningliku vormel 1 sarja ukse taga. Jalaga pole ta seda veel lahti löönud, kuid tagasihoidlikust koputusest on saamas korralik rusikaga klohmimine. Red Bulli noorteprogrammi eest vastutav Helmut Marko oli laupäevase ajaloolise võidu järel Vipsi üks esimesi õnnitlejaid. Just Marko otsustada on suuresti ka eestlase tulevik.

Läinud nädala miinus

Anett Kontaveit on küll naiste tennisemaailma 20. number, kuid viimasel ajal ei vasta tulemused enam edetabeli kohale. Wimbledoni tenniseturniiri peaproovil jäi ta teistipäeval 3 : 6, 4 : 6 alla maailma 356. numbrile Anna-Lena Friedsamile. Viimasest kaheksast matšist on Anetil kirjas kuus kaotust. Vormi langus on seda üllatavam, et märtsis ja aprillis näitas eestlanna pigem suurepärast minekut. Loodetavasti viib legendaarne Wimbledoni turniir vormikõvera taas üles.

Anett Kontaveit. Foto: PA Pictures / Scanpix

Alanud nädala ennustus

22% on võimalus, et Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi jõuavad mõlemad Wimbledoni tenniseturniiril teise ringi. Puhtalt arve vaadates on eestlannad tegelikult soosikud: Kontaveit (WTA 20.) kohtub ameeriklanna Shelby Rogersiga (WTA 293.) ja Kanepi (WTA 73.) šveitslanna Stefanie Vögelega (WTA 100.). Samas on üleval mitmeid küsimärke, mis peamiselt puudutavad Kontaveidi vormi. Tavaliselt sööb ta Rogersi tasemega vastaseid piltlikult öeldes eelroaks, kuid praeguse enesekindluse juures võib eestlanna turniir päris lühikeseks jääda. Kanepi vorm on suure tõenäosusega küll parem, kuid tema sai avaringiks ka sitkema vastase.

Kaia Kanepi. Foto: EPA/Scanpix