Sebastien Loeb Prantsusmaa meistrivõistlustel.Foto: Twitter/@supplensois
WRC
1. juuli 2019, 10:39

PÕRUMINE? Rallilegend Sebastien Loeb jäi Prantsusmaa meistrivõistlustel alles viiendaks

Hyundai rallisõitja Sebastien Loeb keerab ka suvepuhkuse ajal meeleldi autorooli, kuid Prantsusmaa meistrivõistluste etapil Terre du Haut-Var pidi kogenud prantslane leppima viienda kohaga.

Juba teise kiiruskatsega olid võidulootused praktiliselt kadunud. 45aastane prantslane tegi mitu spinni ja kahjustas ka masina tagaosa, mis tähendas, et parimale kogunes kaotust tervelt minut ja 20 sekundit.

Üheksakordne maailmameister näitas aga tegelikult suurepärast kiirust, seda enam, et sõitis hoopis R5, mitte WRC-masinaga. Ülejäänud esimese päeva kiiruskatsed Loeb võitis ja läks teisele päevale vastu neljandalt kohalt, vaid 19,7 sekundi kaugusel liidrist Lionel Baudist.

Teisel langes vanameister aga lõplikult konkurentsist.Pooleminutiline karistus pani lootustele kõrget kohta püüda samuti korraliku põntsu. Lisaks veel rehvipurunemine. Sellegipoolest võitis ta kümnest kiiruskatsest kaheksa!

Loeb lõpetas ralli viiendal kohal, kaotust Thibault Durbecile kogunes üle kahe minuti. WRC autoga sõitnud Durbec domineerib Prantsusmaa meistrivõistlusi, sest on võitnud kõik kolm etappi.