Sisuturundus
12. august 2019, 09:30

Mõnus punkt nädalavahetusele – Mia Via Coffee pakub taevalikku pühapäevast brunch’i!

Nädalavahetus on olnud mõnusalt pikk – oled saanud puhata, pere ja sõpradega aega veeta ning ehk midagi aktiivsetki teha. Ärgates pühapäeva hommikul tahaks seda mõnusat (nädalavahetusel õigustatud) laisklemist pikendada ... Brunch koos armsate inimestega on selleks ideaalne variant!

Aasta algul avati Tallinnas kesklinna piiril Skyline tornmajas (Lasnamäe 4a)  hubane ja taskukohane paik pühapäevaseks brunch’iks: Mia Via Coffee. Kui Tallinna keskmes võib olla probleeme auto parkimisega, siis Mia Via Coffee’sse minnes selle pärast küll muretsema ei pea. Oma sõiduki saab sättida otse kohviku ette.

Brunchilisi võtavad (nii tihti kui võimalik) vastu omanikud Birgitt ja Priit isiklikult. Üheskoos soojade tervitusega juhatavad nad meid aknaalusesse lauda. Aknaalune ongi ehk üks parimaid kohti selles kohvikus, sest ilusa ilmaga piilub päike sisse ning tekitab õdusa tunde.

Mia Via Coffee sisekujundus saab julgelt hindeks viis pluss. Kui alustada laudadest ja tugitoolidest (korraga on kohti umbes viiekümnele inimesele), siis need on mugavad ja rõõmsavärvilised. Laes ripuvad stiilsed elektripirni kujuga valgustid, mis kingivad kohvikule kergelt hipsterliku välimuse. Et tuua ruumi elu, seisavad laudadel ja ruuminurkades lillepotid. Sissepääsu juures leiab aga riiuli, kus on pleedid (sest soovi korral saab istuda ka õues) ning raamatud. Raamatute olemasolu on boonuseks, kui mitmetunnisel brunch’il peaks tekkida tahtmine kohvi rüübates veidi lugeda.

Kohviku keskel asuva toidulaua ees läheb silme ees kirjuks – selle parimas tähenduses! Laual on erinevaid bruschettasid, quiche’i, mitut tüüpi salatit (sealhulgas eestlaste suur lemmik kartulisalat), pannkooke, puuvilju, müslit. Ja kui lauale tuuakse sedavõrd hästi lõhnavad soojad croissant’id, siis sulab ilmselt ka kõige külmem hing. Kõik tundub esteetiliselt sedavõrd ilus, et tahaks taldrikule hulga toitu kuhjata ja silmadega süüa. Muide, paljud toidud ja nende maitsekoosulused on just majasiseselt välja mõeldud. „Ma ei ole paberitega kokk, aga sündisin vist nuga-kahvel käes,“ muigab Birgitt ise.

Kuigi proovida tahaks kõike, koputab õlale terve mõistus – liialdada ju ei tasu. Seda enam, et taldrikut võib käia kuhjamas kas või seitse korda. „Sööge aga nii palju, kui jaksate,“ julgustab Birgitt.

Kui tihti on brunch’idel täielikult iseteenindus, siis meie laua juurde astub rõõmsameelne teenindaja Karoline. „Kas on teil äkki omletisoovi?“ uurib ta. „Meil on pakkuda kaht sorti omletti: peekoni ja mozzarellaga ning fetajuustu ja päikesekuivatatud tomatitega.“ Tellime neljase seltskonna peale mõlemat ühe.

Teine Karoline küsimus on, kas soovime värskelt pressitud apelsinimahla või Proseccot. Jah, just, Mia Via pakub oma brunch’idel kvaliteetset Proseccot – sest miks mitte nautida ilusal pühapäeva pärastlõunal klaasike kihisevat! Toidulaual on aga karahvinid vee, morsi ja piimaga, mida saab tasuta.

Kohvi hinna sees ei ole. Sellele on Birgittil ka põhjendus: „Kuna oleme ise suured Itaalia kohvi austajad, ei saa me kuidagi lubada siia kannukohvi. Valisin kohviube isiklikult viis tundi – et pakkuda ainult parimat.“ Tõepoolest, kohvinautlejatel tasub tulla Mia Viasse cappuccinot või caffe latte’t mekkima – saapamaale kohane maitseelamus on garanteeritud!

Tõelised maiasmokad saavad leti taga umbes kümne isuäratava magustoidu hulgast valida oma lemmiku. Olemas on näiteks makroonid, panna cotta, brownie’d, cannolod ja juustukoogid. Kuigi brunch'i hinnas on ka maitsev kohupiima Piccolo, mis on juba nii populaarne, et inimesed tellivad seda kaasa. Kusjuures järjest enam brunchilisi ostab lahkudes just magustoitu kaasa.

Miks aga üldse tullakse Mia Via Coffee’sse brunch’ile? „Sa ärkad, pesed silmad puhtaks ning sõidad otse siia – ja saad istuda meie juures mitu tundi. Tulla võib ikka ja uuesti, kas või igal pühapäeval, sest alati on midagi uut proovida,“ lausub perenaine Birgitt.

Mia Via Coffee’s toimuvad brunch’id pühapäeviti 11-16. Hind on 15 eurot. Tegemist on ka hea kohaga, kus korraldada perekeskis sünnipäevi.