Anett Kontaveit.Foto: AFP7 via ZUMA Wire
Tennis
1. juuli 2019, 17:50

ÕL WIMBLEDONIS | Anett Kontaveit: trennides mängin elu parimat tennist, kuid enesekindlus on veidi kadunud (2)

Anett Kontaveit (WTA 20.) alistas Wimbledoni tennise suure slämmi turniiri avaringis Shelby Rogersi (WTA 293.). Kuigi Eesti esireket võitis avaseti 6:0, oli ülejäänud matš raske. 

"Esimeses setis mängisin mina korralikult, vastane ei saanud ennast käima. Ta eksis servil väga palju, sellepärast sett nii kiire ja ühepoolne oligi," sõnas Kontaveit kohtumise järel Eesti ajakirjanikele.

"Teises setis tundsin, et ta saab järjest rohkem palli väljakule. Hakkasin seetõttu ise rohkem närveerima. Sain aru, et see mäng nii lihtsalt ära ei tule. Olin ise kogu seti vältel kuidagi kange."

Rasketel hetkedel tundus, et eestlanna võitles rohkem iseenda kui vastasega. "Olin enda peale pahane, et servi lihtsalt ära andsin. Mul on seda ennegi juhtunud, et energia kaob, muutun enda suhtes negatiivseks ja hakkan peas negatiivset monoloogi pidama," selgitas Kontaveit.

Õnneks suutis ta end koguda: "Otsustavas setis võitlesin väga kõvasti ja see mängu minu poole tõigi. Teadsin kohe, et ma ei tohi endale rumalusi lubada. Murul on servi hoidmine väga tähtis. Üritasin oma pallingul igale servile keskenduda."

Enne Wimbledoni tulekut jäi Kontaveidil selja taha mitu ebaõnnestunud turniiri. Kuidas raske võit esimeses ringis edasist mõjutada võib?

"Ma ei usu, et 6:0, 6:0 võit, samasuguse mänguga nagu esimeses setis, oleks mulle kasuks tulnud. Pigem sain otsustavas setis kõvasti võidelda ja suutsin tugev olla," arvas Kontaveit. 

Ta tunnistab, et viimaste kuude ebaõnnestumised on tingitud erinevatest põhjustest: "Midagi konkreetset pole. Kahju, et ma inimesi muretsema panen, aga midagi väga hullu lahti pole. Mul oli hea momentum, aga Madridis lasin ise võimaluse käest. Läksin enda sees jälle liiga negatiivseks."

Ta lisab: "Enesekindlus on natuke ära kadunud. Aga nüüd üritan seda iga mänguga tasapisi tagasi saada. Iga võit annab palju juurde. Midagi otseselt minuga lahti pole. Muidugi oleks ideaalne, kui kõik liiguks hooaja jooksul tõusvas joones, aga paljudel naistippudel on kehvemaid perioode."

Omajagu pingeid on lisanud ka kõrge edetabeli koht: Kontaveidil lasub võidukohustus, vastastel on temaga kohtudes lisamotivatsioon.

"Mul läks Miamis ja Stuttgardis hästi, eks ootasin ikka, et läheb veel paremaks. Aga tuleb samm tagasi võtta ja igast võidust rohkem rõõmu tunda. Mitte ainult siis pole hea, kui on finaal või poolfinaal," arutles Eesti esireket. 

Positiivsust lisab tõik, et Kontaveit on füüsiliselt suurepärases seisus. "Võib-olla pärast Stuttgardi turniiri olin füüsiliselt natuke väsinud, aga viimasel kuul kindlasti mitte. Tunnen, et trennides mängin elu parimat tennist. Kindlasti saab alati paremini, aga tehniliselt pole ma varem nii hea olnud. Edu on pigem enesekindluse taga, väga väikesed asjad mõjutavad."

Wimbledoni turniiri teises ringis läheb Kontaveit vastamisi kodupubliku ees mängiva Heather Watsoniga (WTA 122.). Varem on nad kohtunud neljal korral, võitude arv on 2:2 viigis. 

"Pole temaga ammu mänginud. Aga muru on tema lemmikuid katteid. Lisaks saab ta kodus mängimisest lisaenergiat. Kindlasti midagi lihtsat sealt ei tule," jutustas eestlanna.