Wimbledoni komeet Cori Gauff.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
2. juuli 2019, 08:19

Müstiline piiga! 15aastane supertalent alistas oma suurima iidoli ja puhkes nutma (12)

Wimbledoni tenniseturniir algas mitme suurüllatusega, kuid kõige müstilisema saavutusega sai hakkama 15aastane ameeriklanna Cori Gauff. Kõigepealt tõusis ta kõigi aegade noorimaks tennisistiks, kes Wimbledonis põhiturniirile pääses. Mõni päev hiljem alistas ta avaringis 6:4, 6:4 kuulsa Venus Williamsi.

Maailma edetabeli 313. numbri matš 39aastase Williamsiga oli tõeline põlvkondade vastasseis – vanem kolleeg võitis neli esimest suure slämmi tiitlit enne, kui Gauff üldse sündinud oli. Ja ometi lahkus seekord areenilt triumfiga just noor talent.

„See oli esimene kord, kui ma pärast võidetud mängu nutma hakkasin,“ tõdes 15aastane piiga. Ta tunnistas, et õed Venus ja Serena Williams on tema suurimad iidolid.

„Ma tõesti ei tea, kuidas oma tundeid kirjeldada. Mängu ajal pidin endale meelde tuletama, et püsiksin rahulikuna. Pärast soovis Venus mulle õnne ja edu. Mina omakorda tänasin teda kõige eest. Ilma temata poleks ma siia jõudnud. Ta oli minu inspiratsiooniks. Tahtsin talle alati seda öelda, kuid varem ma ei julgenud.“

Gauffi järgmine vastane on temast 15 aastat vanem slovakitar Magdalena Rybarikova.