Kalev/Cramo poolehoidjad korraldasid vinge fänniturniiri.Foto: Erakogu
Korvpall
2. juuli 2019, 09:00

Eestis korraldati ajalooliselt vinge turniir, kuid võidu napsasid ikkagi lätlased

Laupäeval toimus Õismäe sportmängude hallis Euroopa suurim korvpallifännide turniir. Kohal olid kolme Balti riigi ja Venemaa fännklubide ühendused.

1995. aastal Leedust alguse saanud turniiri idee on kokku tuua erinevate võistkondade trummilööjad, lipulehvitajad ja kaasaelajad, et kõik saaks omavahel sportlikus õhkkonnas sõbruneda. „Sel aastal põrgatas palli umbes 150 inimest Kaunasest, Vilniusest, Šiauliaist, Radviliskisest, Riiast ja Tallinnast ning esmakordselt võistkonnad Tartust, Pärnust ja Raplast,“ ütles turniiri peakorraldaja ja BC Kalev/Cramo fännklubi eestvedaja Tõnu Schmidt.

Turniiri avasid rahvatantisijad, näidates väliskülalistele ka „Tuljakut“, kohal oli Eesti ainus NBA mängija Martin Müürsepp ja lõunapausi aitasid sisustada tublid Dance Republic tantsutüdrukud mitme vahva tantsuga. Paljudel võistkondadel olid kaasas ka fännid, mis lisas turniirile emotsioone ning pinget.

„Võita tahaksid ju kõik, kuid nagu spordis tavaks, siis võidab ainult üks. Sel aastal said üllatusvõidu Riia Baronsi fännid, kes alistasid kolme lisaajaga lõppenud finaalis oma Kaunase kolleegid. Baronsi fännid tulid meistriteks teist korda, nii Vilniuse Rytase kui ka Kaunase Žalgirise fännid on seitsme tiitli peal,“ rääkis Schmidt. Eesti klubidest läks kõige paremini Raplal, kes saavutas kümnenda koha, Kalev/Cramo fännid jäid pärast mitut nappi kaotust 12. kohale. Tartu võitis viimase koha mängus Pärnut.

„Naljaga pooleks võib ju öelda, et leedukad sünnivad pall käes, kuid platsil nende vastu mängides nii tundubki. Et turniiri taset ühtlasena hoida, on keelatud kasutada iga riigi kolmes kõrgeimas liigas mängivaid pallureid,“ lisas Schmidt.

„BC Kalev/Cramo toetajate eesmärk oli korraldada läbi aegade parim turniir, mis tagasiside põhjal ka õnnestus. Kõikide klubide esindajad jäid väga rahule ja järmise aasta turniiriks Vilniuses on korraldusliku taseme latt väga kõrge,“ ütles Schmidt lõpetuseks.

Kalev/Cramo poolehoidjad korraldasid vinge fänniturniiri. Foto: Erakogu