Kaia Kanepi.Foto: EMPICS Sport
Tennis
2. juuli 2019, 15:30

IMELINE: Kaia Kanepi võitis Wimbledonis maratonlahingu! (18)

Kaia Kanepi (WTA 76.) võitis Wimbledoni tenniseturniiri avaringis kahe tunni ja 24 minutiga 5:7, 7:5, 6:4 Stefanie Vögelet (WTA 97.).

Avasetis murdsid tennisistid 12 geimi jooksul viis korda vastase servi ning ehkki Kanepi oli kaks korda pallingumurdega peal, ei õnnestunud tal eduseisust kasu lõigata. Vögele juhtis 6:5, kui murdis eestlanna servi.

Tugeva tuulega võidelnud sportlased mängisid mõlemad kohtumise jooksul ebastabiilselt. Kord näidati imelisi lööke, teinekord tehti aga rumalaid vigu, mis läksid kalliks maksma.

Teises setis tõi Kanepi murrangu 11. geimis. Ta realiseeris oma esimese murdepalli ja ehkki järgmises geimis oli Vögelel kaks korda võimalus sett kiiresse lõppmängu viia, suutis Kaia seti enda kasuks kallutada.

Otsustav vaatus oli tõeline närvide mäng. Kanepi läks 2:0 juhtima, kuid 29aastane Vögele võitis õige pea kolm geimi järjest. Õnneks sai eestlannagi ree peale tagasi ja läks 5:4 eduseisul matšivõidu nimel servima. Vögelel oli küll kolm murdepalli, kuid kolmandal matšpallil võitis Kanepi mängu viimaseks jäänud punkti.

Kanepi läheb teises ringis vastamisi venelanna Anastasia Pavljutšenkova (WTA 46.) või šveitslanna Belinda Benciciga (WTA 13.). See kohtumine peetakse Eesti aja järgi täna õhtul.

Õhtuleht tõi Kanepi ja Vögele kohtumise teieni otseblogi vahendusel! Lisaks saabub matši järel ahjusoe järelkaja otse Wimbledonist!

15:30

LÄBI! Kanepi hoiab servi ja võidab kohtumise 5:7, 7:5, 6:4.

15:22

SUPER! Kaia läheb 5:4 juhtima ja asub pallima matšivõidu nimel.

15:20

Vögele võitleb väga südikalt ja on Kaiale nagu sein. Kanepi eksib ja Vögele murrab – 4:4.

15:16

Kaia domineerib Vögele pallingugeimi täielikult ja haarab eduseisu.

15:13

Tuul keerutab meeletult, õnneks sai Kaia sellest praegu abi – Vögele ei jõudnud põhimõtteliselt tema servini. Kanepilt kiire ja kerge geim, seis 3:3.

15:10

Vögele võidab kolmanda geimi järjest. 3:2.

15:08

Kanepi on esimese serviga selgelt hädas, ehkki ilmaolud on läinud lihtsamaks. Vögele viigistab. Mäng on ikka kohutavalt tasavägine.

15:03

Kaia teeb paar imelist servitõrjet järjest ja Vögele on suures hädas. Kanepi saab murdepalli, kuid teeb tõrjevea. Geim jätkub tasavägiselt, lõpuks tõmbab pikema õlekõrre Vögele. Kanepi juhib 2:1.

14:57

Kanepi hoiab üpris kindlalt, Vögele tegi mitu naeruväärset apsu. 2:0.

Kaia Kanepi. (EMPICS Sport)
14:54

Kaia alustab imeliselt ja murrab otsustava seti hakatuseks Vögele servi.

14:53

Pärast teise seti lõpus kohtuniku peale pahaseks minemist on Vögele selgelt närvilisem. Vaevalt, et see talle kasuks tuleb.

14:47

Kanepil on settpall, kuid ta teeb niivõrd tähtsal hetkel oma kuuenda topeltvea mängus. Sellele järgneb teine topeltviga ja äss. Kummaliselt üles-alla mängib Kaia, pole midagi öelda.

Lõpuks kingib Vögele Kanepile uue settpalli, mille eestlanna ka ära kasutas. Kaia võidab seti 7:5 ja mäng läheb otsustavasse vaatusesse!

14:40

30:15 eduseisus teeb Kaia kaks imelist servitõrjet, kuid Vögele võidab mõlemad punktid. Šveitslanna 40:30 eduseisus pole ta rahul, et serv väljaläinuks kuulutati.

Kanepi võidab murdevõimaluse tänu imelisele möödalöögile Vögelest. Kaia tõrjus servi taas hästi ja Vögele eksis. Eestlanna juhib 6:5 ja asub setivõidu nimel pallima.

14:34

Kanepi näitab klassi. Eestlanna ei anna geimis Vögelele võimalustki ja viigistab seisu.

14:31

Kaia teeb järjekordsed rumalad vead ja Vögele mängib paar head punkti. Ta on geimivõidu kaugusel matšivõidust.

14:29

Vahepeal tundus, et seis läheb raskeks, aga Kaia hoiab pallingugeimi. Oleme taas jõudnud viigisadamasse.

14:24

Kaialt tuleb täna väga palju arusaamatuid vigu. Miski oleks justkui lahti, ta poleks justkui keskendunud. Vögele läheb hõlpsalt 4:3 juhtima.

14:23

Kaia püsib mängus. Vögele ei võida ta servigeimil ühtegi punkti ja seis on taas viigis.

14:19

Vögele hoiab. Ta juhib 3:2.

14:16

Kahjuks järgneb murdele kohutav geim. Vögele murrab Kaia nulliga. 

Loe rohkem