Dušan Vemic. Foto: Dušan Vemic/Instagram
Tennis
2. juuli 2019, 16:17

ÕL WIMBLEDONIS | Siiralt õnnelik Kanepi treener: Kaia näitas tšempioni mentaliteeti! (5)

Wimbledoni tenniseturniiri avaringis teenis Kaia Kanepi mesimagusa võidu, ligi kahe ja poole tunnise matši järel alistas ta Stefanie Vögele. Eestlanna juhendaja Dušan Vemic oli kohtumise järel siiralt rõõmus.

"Esimene emotsioon on väga õnnelik, et mäng meie kasuks kaldus. Kõige positiivsem on, et ta võitles väga kõvasti esimesest punktist viimaseni. Ta tahtis seda mängu väga võita," ütles Vemic veerand tundi pärast matši Eesti ajakirjanikele. 

Ta jätkas: "Kaia pole ammu Wimbledonis mängu võitnud, nii et see oli tema enesekindlusele väga tähtis. Muidugi tuli ette nii tõuse kui ka langusi, kuid tšempionite tunnus on: kui mäng ei õnnestu kõige paremini, leitakse teine viis, kuidas kohtumine võita. Seda Kaia täna tegigi!" 

Kuigi Kanepi tegi matši jooksul 61 lihtviga ning servil üheksa topeltviga, oli Vemic rahul, et hoolealune järgis mänguplaani.

"Kui Kaia jääb endale kindlaks, on kõik hästi. Ta teab, mida teha tuleb. Mõnda tennisisti võivad emotsioonid liialt tagasi hoida ja nad ei suuda palli piisavalt tugevalt lüüa. Kaia on suurepärane sportlane – kui ta endasse usub ja hoo üles saab, on teda väga raske takistada," sõnas Vemic. 

Positiivsele poolele võib kanda kindlasti ka selle, et vaatamata pikale lahingule pidas Kanepi füüsiliselt hästi vastu. Praegu pole tema teise ringi vastane veel selgunud. Suurt vahet aga polegi, sest järgnevad poolteist päeva kuluvad igal juhul taastumisele.

"Hea, et Kaia sai päeva esimese kohtumise. See tähendab, et tal on täna suurem osa päevast ja homme terve päev taastumiseks. Võib-olla teeme homme kerge tennise. Ta pole enam 20aastane, keha eest tuleb korralikult hoolt kanda," selgitas Vemic. "Usun, et Indrek Tustitil on käed tööd täis."

Kogenud juhendajal jagus kiidusõnu ka vastasele: "Paberil ei paista ta kõige tugevam, kuid võin teile lubada, et vähemalt murul on ta väga hea. Vögele on väga keeruline vastane, suurepäraste oskustega. Tema arsenalis on kaval lõigatud löök. Kui tavaliselt murduvad vastased Kaia tugevate löökide järel, siis Vögele suutis palli mängus hoida ja Kaia pidi sageli lisalöögi tegema."