Paul Pogba ja Andrea Pirlo on vaid kaks tippmängijat, kelle saamiseks ei kulutanud Juventus pennigi. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
2. juuli 2019, 18:13

IMETLUSVÄÄRNE NIMEKIRI! Vaata millised staarid on Juventusega viimase kümne aasta jooksul tasuta liitunud

Kui eelmisel suvel Cristiano Ronaldo soetamine välja arvata, oskab Juventus rahaga ümber käia. Tõsi, isegi portugallase eest makstud summa oli ilmselt igat senti väärt. Vaatame kiirelt minevikku ja imetleme, millised staarid on Itaalia suurklubiga tasuta liitunud.

Fabio Cannavaro (Real Madridist - 2009)

Itaalia kaptenina 2006. aastal maailmameistriks tulnud Cannavaro liitus toona Madridi Realiga, sest Juventus kukkus skandaali tõttu esiliigasse.

Itaallane naases kolm aastat hiljem, kuid kahjuks ei suutnud enam endisel tasemel mängida ja lahkus aasta pärast Dubai klubiga Al-Ahli.

Andrea Pirlo (AC Milan - 2011)

Gianluigi Buffon kirjeldas seda üleminekut kui sajandi soodustust. Tippvormis keskväljamaestro Pirlo oli Milanis võitnud Meistrite liiga ja kaks Serie A tiitlit ning jätkas sama hooga ka Torinos. Itaalia liiga võideti neljal aastal järjest ning itaallane oli edu üks arhitektidest. Legendaarne poolkaitsja lahkus 2015. aastal MLSi.

Paul Pogba (Manchester United - 2012)

Juventuse üks märkimisväärsemaid üleminekuid. 19aastane prantslane ei saanud Sir Alex Fergusoni käe all piisavalt võimalusi end tõestada ning liitus Itaalia suurklubiga, kus kasvas ka ise suureks mängijaks. Pogbast sai üks maailma parimaid poolkaitsjaid ning viis aastat hiljem, kui United oma veast aru oli saanud, täienes Juventuse rahakott 105 miljoni euro võrra, mis oli toona maailmarekordiliseks summaks. 

Kigsley Coman (2014 - PSG)

Comani tuba on küll karikatest pungil, kuid prantslane pole alati kuulunud meeskonna põhitegijate hulka. Kuigi keegi pole kahelnud tema andekuses, on ääreründaja mänguaeg enamikes klubides olnud nigel. Nii ka Juventuses. 2015. aastal läks ta Müncheni Bayernisse laenule ning 2017. aastal vormistati püsiv üleminek, mille pealt itaalllased vähemalt 20 miljonit eurot teenisid.

Dani Alves (2016 - Barcelona)

Kuigi brasiillase parimad ajad olid Hispaanias juba möödunud, ei olnud ta Juventuseski sugugi kehv. Ühe hooaja jooksul mängis Alves 33 mängus lõi äärekaitsja kuus väravat ning andis ka seitse resultatiivset söötu. Aasta pärast liikus brasiillane edasi PSGsse.

Emre Can (2018 - Liverpool)

Can lasi oma lepingul Liverpoolis lõpuni tiksuda ning sakslase korjas üles ei keegi muu kui Juventus, kus sakslane püsivat mänguaega on saanud, kuigi vigastused on aeg-ajalt mängupause tekitanud. Sellegipoolest on Can klassiga mängumees ja väärt poolkaitsja, kes võib meeskonda aidata.

Aaron Ramsey (2019 - Arsenal)

Oleme jõudnud sellesse aastasse. Ramsey purustas Arsenali fännide südamed, kui sai selgeks, et Walesi koondislane uut lepingut ei sõlmi ning poolkaitsja liitub sel suvel hoopis Juventusega. 28aastane Ramsey oli Arsenalis praktiliselt asendamatu ja Itaalia parim klubi on veelgi oma keskvälja tugevndanud. Ka järgmise mehega.

Adrien Rabiot (2019 - PSG)

24aastane prantslane soovib ilmselt küll viimase aasta Prantsusmaal unustada, kuid enne seda oli Rabiot meeskonna tugitala ja kindel põhimees. Kuigi ta pole alates eelmise aasta detsembrist mänginud, annab ta kahtlemata Juventuse talentidest üleküllatud poolkaitseliinile veelgi jõudu juurde.