Tanguy Ndombele on Tottenhami uus rekordost.Foto: Twitter/@SpursOfficial
Jalgpall
2. juuli 2019, 21:13

Esimene ost 517 päeva järel! Tottenham kulutas prantslase peale rekordsumma (1)

Tottenham Hotspur lõpetas 517 päeva pikkuse ootuse ning ostis täna kaks uut mängijat kogusummaga 71 miljonit eurot.

Viimati eelmise aasta jaanuaris mängija ostnud Spurs soetas kõigepealt 11 miljoni euro eest Leedsist Jack Clarke'i. 18aastane paremääre positsioonil mängiv inglane sõlmis Tottenhamiga küll nelja aasta pikkuse lepingu, kuid läheb järgmiseks hooajaks Leedsi laenulepingu alusel tagasi.

"Mul on väga hea meel nii suure klubiga leping sõlmida," sõnas alates seitsmendast eluaastast Leedsis mänginud noor talent. Möödunud hooaeg oli minu jaoks täiskasvanute seas esimene, seega ma ei eeldanud, et saan mängida nii palju. See oli aga hea professionaalse jalgpalliga harjumiseks," ütles Clarke Tottenhami kodulehele.

Mõned tunnid hiljem tuli Tottenhami fännide jaoks veel häid uudiseid. Klubi tegi oma rekordostu, soetades 60 miljoni euro eest Tanguy Ndombele. Eelnevalt oli kõige rohkem kulutatud Davinson Sanchese peale, kes 2017. aastal 47 miljoni euro eest Ajaxist osteti.

22aastane Ndombele mängis eelmisel hooajal Lyoni Olympique'i eest kõigi võistluste peale kokku 49 kohtumises. Poolkaitsja lõi ka kolm väravat ja andis 8 resultatiivset söötu. Prantsusmaa liiga lõpetati PSG ja Monaco järel kolmandal kohal. Ndombele on neli kohtumist kirja saanud ka rahvuskoondise eest.