Kris Meeke sünnipäeva tähistamasFoto: Kuvatõmmis
WRC
2. juuli 2019, 22:25

VIDEO | Palju õnne! Tänaku tiimikaaslane tähistab sünnipäeva Saksamaa teedel autot testides

Täna tähistab oma sünnipäeva Tänaku meeskonnakaaslane Kris Meeke, kes aasta vanemaks saamist tähistab Saksamaa ralliks autot testides.

Põhjaiirlane, kes mõned päevad tagasi ka Eestis käis, et Lauluväljakul kartidega kihutada, sai 40 aastat vanaks. Suvepuhkuse ja sünnipäeva tähistamise asemel on Meeke otsustanud Tallinnast otse Saksamaale sõita, et testida Toyota Yarist 22. augustil algavaks Saksamaa ralliks.

Tõsi, testida on vaja, sest eelnevatel aastatel pole Kesk-Euroopa teed Briti rallimehele kuigi hästi sobinud. Eelmisel aastal jõudis Citroen Meeke'i enne Soome rallit vallandada, seega ka Saksamaal sõitmisest midagi välja ei tulnud. Kaks aastat tagasi lõppes ralli katkestamisega, 2016. aastal mees ei osalenud, 2015. aastal saavutas Põhja-Iirimaal sündinud ralliäss oma seni parima tulemuse Saksamaal, milleks 12. koht. Seega ootab ta endiselt oma esimesi punkte sealselt rallilt.

Sel aastal on lootused kindlasti suuremad ning ka testivideo järgi otsustades võib pooleteise kuu pärast head kiirust oodata. Enne tuleb mõistagi ka Jyväskyläs sõidetaval rallil endast parim anda. Soomes testivad autot hetkel Tänak ning Jari-Matti Latvala.

Palju õnne, Kris Meeke! Foto: Karli Saul/SCANPIX

Meeke on oma karjääri jooksul saavutanud viis WRC rallivõitu: 2015 Argentinas, 2016 Portugalis ja Soomes ning 2017 Mehhikos ja Hispaanias. Sellel aastal Toyota rooli keerates on tema parimaks kohaks Argentina ralli neljas koht, kuigi mitmel rallil on olnud veel viimaste kiiruskatsete eel kindel tundunud ka poodiumikoht.

Vaata sünnipäevalapse testivideot: