Tanel Kangert (vasakul) ja Rein Taaramäe (paremal) Rio Olümpiamängudel.Foto: Tairo Lutter/Scanpix
Jalgrattasport
2. juuli 2019, 21:47

SUPER! Tour de France'ile pääses kaks Eesti jalgratturit! (1)

Kui juba varem oli selge Rein Taaramäe osalemine Tour de France'il, siis nüüd kinnitati Prantsusmaa velotuuril startijate nimekirja ka Tanel Kangert.

Kangerti meeskonna Education Firsti ridades sõidavad tuurile lisaks eestlasele Alberto Bettiol, Simon Clarke, Tejay van Garderen, Sebastian Langeveld, Tom Scully, Rigoberto Uran ja Mike Woods.

"Meie Tour de France'i tiim on valmis startima sel nädalavahetusel Belgias kaheksa sõitjaga kaheksast erinevast riigist," kirjutati Ameerika meeskonna kodulehel. Kindlat eesmärki avalikult välja öelda ei tahetud, "sest siis poleks lõbus."

Tanel Kangert loodab võimalusel ka ise etapivõitu jahtida. "Sel aastal sõidan neljandat korda nii Giro d'Italial kui ka Tour de France'il. See pole kunagi lihtne. Loodan toetada meie sõitjaid ja võib-olla tuuri teisel poolel ka ise äraminekuga kaasa minna."

Rein Taaramäe samuti nimekirjas

Taaramäe meeskonna Total Direct Energie kaheksameheline nimekiri on järgmine: Lilian Calmejane, Niccolo Bonifazio, Fabien Grellier, Paul Ourselin, Romain Sicard, Rein Taaramäe, Niki Terpstra, Anthony Turgis. Viie prantslase ja ühe eestlase kõrval on stardis ka hollandlane ja italllane.

Direct Energie on ka selgelt sõnastanud oma eesmärgi selleaastaseks tuuriks: etapivõit. Kindlasti tahab selle nimel taas võidelda ka Taaramäe, kes on hiljuti kolmanda koha teeninud Tour de l'Ainil ja Mont Ventoux Denivele Challenge'il.

Rein Taaramäe tantsuoskust saad hinnata järgneva video põhjal:

Tour de France algab juba sel laupäeval Belgia pealinnas Brüsselis.