Karel Voolaid. Foto: jalgpall.ee
Jalgpall
3. juuli 2019, 09:20

Ajaleht: jalgpallikoondise uueks peatreeneriks saab Karel Voolaid (16)

Eesti jalgpallikoondis on praeguseks olnud veidi üle kahe nädala peatreenerita. Kui uskuda Eesti Ekspressi, siis kaua see enam nii pole. 

Nimelt kirjutab väljaanne oma sahinate rubriigis, et vutikoondise uus loots on leitud. Jalgpallikoondise uue peatreenerina kuulutatakse kohe välja senine alla 21aastaste koondise treener Karel Voolaid.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

41aastane Voolaid on ligemale kümme aastat töötanud erinevate noortekoondiste juures (U15, U16, U19). 2017. aasta alguses sai temast U21 koondise peatreener. Lisaks töötab ta Eesti Jalgpalli Liidus koolitusosakonna juhatajana. 

Tema käe all on U21 koondis pidanud 17 kohtumist, kuid võidurõõmu on üheskoos tuntud vaid korra. Seda tänavu märtsis, kui sõprusmängus alistati Kasahstan 2:1. 

Ametlikes mängudes on Voolaidi saldo U21 koondisega 0 võitu, 2 viiki ja 8 kaotust, sõpruskohtumiste aga 1 võit, 5 viiki ja 1 kaotus. 

Aastatel 1997-2008 töötas Voolaid FC Floras, kus oli muuhulgas ka esindusmeeskonna abitreener. 2009. aastal siirdus Koerust pärit juhendaja Soome kõrgliigasse TPS Turku abitreeneriks. Pärast seda on ta tegutsenud veel Nõmme Kaljus pea- ja abitreenerina ning Tartu Santose noortetreenerina.