Anett Kontaveit.Foto: CARL RECINE/Reuters
Tennis
3. juuli 2019, 18:06

ÕL WIMBLEDONIS | Anett Kontaveit: lähen mäng-mängult paremaks, ka järgmine matš on vägagi võidetav (3)

Wimbledoni tenniseturniiril kodupubliku ees mänginud Heather Watsoni alistanud ja kolmandasse ringi jõudnud Anett Kontaveit tunnistas, et matši alguses oli ta veidi närvis.

Avavoorus pisikesel platsil mänginud Kontaveit sai täna madistada turniiri suuruselt teisel väljakul. Kuigi varasemalt on tal sarnaseid kogemusi piisavalt, ei õnnestunud end kohe käima saada, eestlanna jäi 0:2 kaotusseisu. 

"Suur väljak ja kodus mängiv vastane tegid natuke närviliseks. Tundsin, et täna on hea võimalus võita ja kolmandasse ringi jõuda, ka see lisas veidi pinget," ütles Kontaveit Eesti ajakirjanikele. "Kuna mul viimastel turniiridel pole hästi läinud, ei saa öelda, et oli võidukohustus. Aga ootasin endalt palju ja tahtsin väga, et läheks hästi." 

Õige pea õnnestus tal ennast aga koguda ning avaseti teises pooles hoidis ta pidevalt kerget initsiatiivi. "Mulle tegelikult meeldib suurtel väljakutel mängida," täpsustas ta. 

Teises vaatuses Kontaveit vastasele enam võimalust ei andudki, võites seti 6:1. "Tundsin mängu jooksul, et läksin järjest paremaks. Pärast esimest setti leidsin endas rahu. Suutsin veel agressiivsem olla ja oma mängu järjest paremini käima saada. Serv oli parem ja täpsem, üleüldse läks kõik kuidagi ladusamalt." 

Kolmandas ringis läheb eestlanna vastamisi Karolina Muchovaga (WTA 68.), kellel ta aprilli lõpus Prantsusmaa lahtiste avaringis kaotas. Nüüd võib oodata sootuks teistsugust matši.

"Prantsusmaal peetud mängus polnud mul vaimset jõudu ja eneseusku. Kindlasti lähen seekord agressiivselt mängima ja võitlema. Tunnen end praegu palju paremini kui siis. Mäng-mängult läheb paremaks, pean positiivsust hoidma. Usun, et Muchovat on vägagi võimalik võita," kinnitas Kontaveit. 

Publiku toetuse eest kiitnud Watson tunnistas, et lasi oma võimaluse käest ning seejärel Kontaveit talle enam sõnaõigust ei andnud. 

"Esimesed kaks geimi läksid hästi. Tundsin, et kogu esimese seti jooksul oli mul väga palju võimalus, aga ma ei suutnud agressiivselt mängida ja tegin liiga palju vigu," sõnas ta pressikonverentsil. "Pärast avasetti ei muutnud ma midagi, aga vastane tõstis oma taset ja ei jätnud mulle sõnaõigust."

Watson lisas, et oma mängu ta käima ei saanudki: "Kokkuvõttes olin liiga kaitsev. Ma ei varieerinud piisavalt oma mängu, käisin liiga vähe võrgus. Tavaliselt on see minu mäng, ma pole eriline tagajoone mängija. Lasin Kontaveidil liialt mängu kontrollida."