Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
3. juuli 2019, 19:11

Hyundai rallitiimi juht tunnistas, et ta tahaks Tänakut palgata (4)

Hyundai autorallitiimi juht Andrea Adamo ei salga, et võimalusel palkaks ta Ott Tänaku. Kas Lõuna-Korea autotootja võistkonna rahakott seda ka võimaldab, on aga lahtine.

Eestlase leping praeguse tööandja Toyotaga saab käesoleva hooajaga läbi ning Tänak on öelnud, et soovib enne 1. – 4. augustini sõidetavat Soome rallit järgmise aasta töökoha selgeks saada.

Peamiselt on rallisõbrad spekuleerinud Toyota või M-Spordi nimega. Esimese boss Tommi Mäkinen on kinnitanud, et läbirääkimised Tänakuga on alanud. M-Spordi omanik Malcolm Wilson on välja öelnud, et annab eestlase palkamiseks endast maksimumi.

Viimaste kuulduste kohaselt on selgemast selgem, et Citroen jätkab 2020. aastal valitseva kuuekordse maailmameistri Sebastien Ogier' ja Esapekka Lappiga, ehkki soomlane on tänavust hooaega alustanud kohutavalt.

Portaaliga Motorsport.com vestelnud Adamo tõdes, et kui tal oleks võimalus, palkaks ta enda hoole alla kõige paremad piloodid, kelle hulka kuulub mõistagi ka saarlane. "Tänaku saamiseks peab sul olema väga palju raha, ma pole kindel, kas mul mammonat nii palju on."

Hyundail on järgmiseks aastaks kokkulepped esinumber Thierry Neuville'i ja Sebastien Loebiga, kellest viimane teeb kaasa mõned rallid. 

MM-sarja üldarvestus:

1. Ott Tänak 150 punkti 
2. Sebastien Ogier 146 
3. Thierry Neuville 143 
4. Elfyn Evans 78 
5. Teemu Suninen 62 
6. Kris Meeke 60 
7. Andreas Mikkelsen* 56 
8. Dani Sordo* 52 
9. Jari-Matti Latvala 40 
10. Esapekka Lappi 40 
11. Sebastien Loeb* (Hyundai) 39

Meeskondlik seis:

1. Hyundai 242 punkti 
2. Toyota 198 
3. Citroen 170 
4. M-Sport 152

* - Ei sõida kaasa täishooaega.