Joao Felix.Foto: CARLOS COSTA
Jalgpall
3. juuli 2019, 22:33

ÜÜRATU SUMMA! Cristiano Ronaldo mantlipärijast sai jalgpalliajaloo viies kõige kallim mängija

Lissaboni Benfica täna Madridi Atletico vastu vahetanud edurivinooruk Joao Felix on jalgpallimaailma üks suuremaid talente. 19aastast väledat ja tehnilist portugallast peetakse Cristiano Ronaldo mantlipärijaks, kes peaks pärast viimase karjääri lõppu oma kodumaa koondist vedama hakkama.

Ründava poolkaitsja või ääreründajana mängiv Felix oli Benficas alates 2015. aastast. 2008-2014 kuulus ta Porto noortesüsteemi, kuid lasti sealt vabaks, sest talle heideti ette nõrka füüsist.

Benficas tõestas 180 cm pikkune pallur, et Porto lasi minema suure talendi. Möödunud hooajaks edutati ta Lissaboni klubi esindustiimi ja 26 liigamängus lõi ta 15 väravat. Tänavu tegi ta debüüdi ka Portugali A-koondises.

Felixi peale ihusid hammast mitmed suurklubid ja väidetavalt tahtis ta väga liituda viimasel kahel hooajal Inglismaa tšempioniks tõusnud Manchester Cityga. Atletico värbas noormeest aga väga aktiivselt ja lõpuks suudeti ta enda juurde meelitada.

Hispaania pealinna tiim maksab Benficale palluri eest tervelt 126 miljoni eurot. Kõrgema hinnaga on jalgpallimaailmas kaubaks läinud vaid neli mängijat – Neymar (222 miljonit eurot), Kylian Mbappe (180), Ousmane Dembele (145) ja Philippe Coutinho (142).

Täna toimus veel üks suur üleminek, kui Atletico müüs Cityle kaitsva poolkaitsja Rodri. Ta maksis 70 miljonit eurot ja tõusis sellega ajaloo kõige kallimaks City palluriks.