15aastane Cori Gauff on tõusnud Wimbledoni turniiri suurimaks staariks.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. juuli 2019, 14:30

SENSATSIOON! Kes on kogu maailma hämmastav 15aastane Coco?

Hiljuti Wimbledoni tenniseturniiril debüüdi teinud 15aastane ameeriklanna Cori Gauff alistas viimase aja ühes võimsamas tennisekohtumises esmaspäeval Venus Williamsi. Kolmapäevases matšis lülitas ta teises ringis konkurentsist Magdalena Rybarikova. Kes üldse on Cori Gauff ja mida peaksime värske tennisesensatsiooni kohta teadma?

Kõige olulisem on Cori enda jaoks tema hüüdnimi. Talle meeldib, kui teda kutsutakse Cocoks. Lihtne ja lühike, aga tuleb olla tähelepanelik, et teda Colleen Vandeweghe’ga mitte segamini ajada. Ameeriklanna hüüdnimi on samuti Coco.

Cori sündis 2004. aastal ja kasvas üles Atlantas, enne kui kolis tagasi sünnipaika Delray Beachi, et keskenduda tennisele.

15aastane Cori Gauff on tõusnud Wimbledoni turniiri suurimaks staariks. Foto: AFP/Scanpix

Huvitav fakt on ka see, et Cori nime hääldatakse samamoodi nagu tema isa nime Corey. Tennisetalendi ema Candi oli samuti sportlane ja tegeles seitsmevõistluse ning tõkkejooksuga. Coril on ka kaks väiksemat venda, Cody ja Cameron.

Cori alustas tennisemänguga seitsmeaastaselt, saades inspiratsiooni just Venus Williamsilt. Ta saavutas esimesed suuremad võidud 13-14aastaselt.

15aastane Cori Gauff on tõusnud Wimbledoni turniiri suurimaks staariks. Foto: Reuters/Scanpix

Cori isa algne plaan oli panna noor tüdruk korvpallitrenni, aga tütrele ei meeldinud. Kaitsetegevuses oli ta siiski üsna osav.

Gauffi esindab Team8 ehk agentuur, mille kaasasutaja on Roger Federer. Cori treenib kümneaastasest saati osaliselt Lõuna-Prantsusmaal asuvas tenniseakadeemias, mida juhib Serena Williamsi treener Patrick Mouratoglou.

Reedel toimuvas Wimbledoni kolmanda ringi matšis tuleb Cocol vastamisi minna sloveenitari Polona Hercogiga, kes sai kolmapäeval jagu turniiri 17. asetusest Madison Keysist.

15aastane Cori Gauff on tõusnud Wimbledoni turniiri suurimaks staariks. Foto: AP/Scanpix