Henri Drell.Foto: Martin Ahven
Korvpall
4. juuli 2019, 13:44

Portaal: Henri Drell siirdub Itaalia kõrgliigasse

Eesti üks andekamaid noorkorvpallureid Henri Drell liitub Basketmarche.it väitel Itaalia kõrgliigas palliva Pesaroga.

19aastane ääremängija kuulus aastaid Saksamaa tippsatsi Bambergi ridadesse ja sai möödunud hooajal väljakule ka kohalikus kõrgliigas. Enamasti pallis ta küll esiliigasse kuulunud Bambergi duubelrivistuses. Pärast möödunud hooaega teatas Drell, et tema koostöö sakslastega on lõppenud.

Basketmarche teatel sõlmib eestlane Pesaroga mitmeaastase lepingu, kus on sees NBA-klausel. Teisisõnu on kindlaks määratud, kui palju peab unistuste liiga klubi maksma, kui soovib Drelli endale saada.

Nimelt oli pikalt õhus võimalus, et eelkõige hea rünnakumängijana tuntud Drell läheb juba tänavu NBA draft'i ehk noormängijate valikusse. Ta otsustas viimasel hetkel oma nime siiski maha võtta. Järgmise aasta draft'i ennustavate edetabelite põhjal võiks Drell kaubaks minna juba esimeses ringis ehk ta saaks NBA tiimiga kindla lepingu.

Pesaros jätkaks Drell peatreener Federico Perego käe all. 34aastane itaallane oli 2014-2019 seotud Bambergiga, peatreeneriks sai ta tänavu jaanuaris, kuid pärast hooaega läksid osapoolte teed lahku.

Eelmisel hooajal lõpetas Pesaro Itaalia meistrivõistlused 16 meeskonna konkurentsis 14. kohaga.