Sepp Blatter.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. juuli 2019, 17:07

FIFA ekspresidendi lapselaps pidi vanaisa skandaali tõttu kooli vahetama: see on kohutav

2015. aasta sügisel korruptsiooniskandaali tõtt FIFA presidendi ametist tagandatud ja kuueaastase jalgpallis tegutsemise keelu saanud Sepp Blatter rääkis BBC-le, kuidas sündmus mõjutas tema lapselast.

"Olen nüüdseks endaga rahu leidnud, kuid mu perekond on kannatanud rohkem kui mina," sõnas 83aastane mees pisaraid tagasi hoides.

"Minu teismelist tütretütart kiusati koolis, mistõttu ta pidi kooli vahetama. See on kohutav. Selline see tänapäevaelu on, selline on maailm, kus elame."

Šveitsi prokuratuur algatas 2015. aasta septembris Blatteri vastu kriminaalasja seoses altkäemaksuhõngulise kahe miljoni frangi ehk 1,8 miljoni euro suuruse maksega endisele Euroopa alaliidu UEFA presidendile Michel Platinile. 

Blatter ja Platini väitsid, et tegu oli üksnes kunagise võla tasumisega.

Nüüd sõnas Blatter, et juhtum peaks olema suletud, sest nelja aasta jooksul pole midagi juhtunud. "Süüdistust ei saa olla, vastasel juhul oleksid nad selle ammu esitanud. Aga ma pole kindel, et see praegu päevavalgele tuleb. Tahan kaitsta oma õigusi eluajal. Ma pole kaotanud oma võitlusvaimu."

FIFA kõneisik ütles BBC-le, et nende andmetel uurimine jätkuvalt käib.