Charles Leclerc' (vasakul) ja Sebastian Vettel. Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
5. juuli 2019, 22:50

Vetteli aeg on läbi? Leclerc võttis tiimikaaslase teemal sõna

Ferrari teine piloot Charles Leclerc (21) oli nädalavahetusel väga lähedal oma karjääri esimesele vormel 1 etapivõidule. Tema eest napsas esikoha endale aga Red Bullil kihutav Max Verstappen. 

Saksamaa väljaandel Sport Bild õnnestus monacolasega pärast võistlusnädalavahetust korraks maha istuda, et pärida talt tänavuse hooaja kohta. Muuhulgas tuli arutluse alla tema tiimikaaslase, neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli (32) nigel hoog. 

Nimelt pole sakslane pärast eelmise aasta Belgia GP-d enam poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud. Praeguseks teeb see juba 17 etappi ilma triumfita ning hiljuti vihjas Vettel ka võimalusele, et praegune 2020. aasta lõpuni kehtiv leping võib kuninglikus sarjas jääda tema viimaseks. 

"Mina ei näe põhjust, miks ta peaks lõpetama," sõnas Leclerc. "Mõistagi ei saa ma tema eest rääkida, kuid väliselt tundub ta motiveeritum kui eales varem. Ta näeb väga palju vaeva, et tuua endast ja tiimist esile just parim."

Pärast üheksat etappi hoiab Vettel MM-sarja üldarvestuses 123 punktiga neljandat kohta. Leclerc on kohe tema selja taga 105 silma peal. Mõlemal mehel on tänavusest hooajast ette näidata neli poodiumikohta, kuid parimate stardikohtade arvestuses juhib 2 : 1 monacolane.