Rasmus Mägi mullu EMil. Foto: AP/Scanpix
Kergejõustik
5. juuli 2019, 21:05

Rasmus Mägi tegi Teemantliiga etapil hooaja parima jooksu, Laasma ebaõnnestus

Viimasel kahel Teemantliiga etapil viimase kohaga leppima pidanud Rasmus Mägi näitas täna Lausanne'i võistlusel head minekut. Eestlane tegi hooaja parima 400 meetri tõkkejooksu ning jäi esikohast ilma vaid fotofiniši tõttu. 

Mägi läbis tõketega staadioniringi 49,54ga, täpselt nagu ka sakslane Luke Campbell, kuid fotoroboti klõps lubas juubeldada ainult Campbellil. Kahele esimesele järgnes prantslane Mamadou Kasse Hann (49,90). 

Fotofiniš:

Tulemus on Mägi jaoks seda rõõmustavam, kuna siiani polnud eestlane ühtegi väga korraliku jooksu teinudki.  „Ei saa oma seniste jooksudega rahul olla, aga põhieesmärk on arusaadavalt Doha MM,“ sõnas Eesti rekordimees (48,40) enne Lausanne'i etappi TVPlay Sportsile. „Ega hooaja alguses ei saagi kohe paugutada.“

400 meetri tõkkejooksu tulemused:

Lisaks Mägile oli Lausanne'is võistlustules veel meie odaviskaja Liina Laasma (27), kes paraku tulemust kirja ei saanud. 

Tänavu parimal katsel oda 62.56 peale lennutanud tõstamaalanna astus kõik kolm katset üle, täpselt nagu ka türklanna Eda Tugsuz. Võistluse võitis sakslanna Christin Hussong 66.59ga. Talle järgnesid australlanna Kelsey-Lee Barber (65.63) ja tšehhitar Barbora Spotakova (63.79). 

Liina Laasma. Foto: Tiit Tamme