Oliver Solberg.Foto: Gregory Lenormand/Volkwagen Motorsport Media
Auto-Moto uudised
6. juuli 2019, 08:10

VINGE! Maailmameistri superandekas poeg kihutab Rally Estonial

Järgmisel nädalavahetusel toimuval Rally Estonial tuleb starti legendaarse maailmameistri Petter Solbergi 17aastane poeg Oliver Solberg.

Oliver Solberg ja Aaron Johnston kuuluvad vaieldamatult R5 autode arvestuses soosikute sekka. Nende juhtida on Volkswagen Polo GTI R5, millega nad tulid mai lõpus Liepajas sõidetud Euroopa autoralli meisrivõistluste etapivõitjateks. Rally Estonial osaleb Solberg teist korda, eelmisel aastal saavutas ta esiveoliste autode klassis teise koha.

Petter Solberg 2006. aastal Eesti lipuga. Ka tema poeg on Maarjamaal tihe külaline ja kihutab tihti meie teedel. Foto: MATI HIIS

„Ootan starti Rally Estonial suure huviga. Eelmisel aastal saime väga hea emotsiooni ja nüüd saame seda kogeda neljaveolise autoga. Konkurents on põnev ja saame ennast võrrelda tippsõitjatega nagu näiteks Teemu Suninen. Olen kindel, et see ralli on meile edasise arengu osas oluline ja ei jõua ära oodata, millal saaks siin startida,“ ütles noor talent pressiteate vahendusel.

Jätkab ralli direktor Urmo Aava: „Oliver Solberg on nimi, keda tasub kindlasti jälgida. See, et tema meeskond on valinud oma rallikarjääri alustamiseks Baltikumi, on tugev sõnum väljapoole. Olen tema tegemisi jälginud ja see on olnud muljetavaldav, mida ta juba on saavutanud. Tema startimine Rally Estonial lisab kõvasti kaalu R5 autode klassile.“