Chris Froome toimetati haiglasse helikopteriga.Foto: AFP/Scanpix
Jalgrattasport
6. juuli 2019, 13:30

Suurel kiirusel vastu seina sõitnud rattatäht pääses vähem kui kuu ajaga haiglast koju (1)

Mõra kaelalülis. Murtud roided, puus, reieluu ja küünarnukk. Siseorganite vigastused. Lihtsam oleks üles lugeda kehaosad, millele rattamaailma viimaste aastate valitseja Chris Froome (34) 12. juunil juhtunud kukkumises viga ei teinud. Nüüd pääses ta viimaks haiglast koju. 

Karm õnnetus sai alguse süütust ninanuuskamisest. Jalgratturid on sõiduvahendi seljas erakordselt osavad. Pole ka ime, kui iga päev tundide kaupa kaherattalise sõbraga kilomeetreid neelata.

Britile sai Prantsusmaal peetud Dauphine'i velotuuri neljandaks etapiks valmistudes saatuslikuks ootamatu tuuleiil, mis esiratta alt ära viis. Ühe käega polnud Froome’il võimalik tasakaalu hoida ja ta põrkas enam kui 55kilomeetrise tunnikiirusega vastu seina.

Just vastu seda seina sõitis Chris Froome. Foto: PA Images/Scanpix

„Nägime, mis juhtus. Chrisi juurde jõudes olin šokis, seisin seal 20 sekundit niisama ja värisesin. Ma arvasin, et ta võib surnud olla. Pole üldse tore midagi sellist näha,“ meenutas Froome’ist mõnikümmend meetrit tagapool trenni teinud iirlane Dan Martin kohutavat vaatepilti.

Froome viibis mõnda aega intensiivraviosakonnas, kuid nüüd lasti ta viimaks kodusele ravile. Suure tõenäosusega ta sel aastal siiski enam ei võistle.

Team Ineosi juht David Brailsford ütles, et superstaari tuju on hea. „Mõned meie sõitjad käisid teda haiglas vaatamas ja ta oma seisundi kohta rõõmsameelne. Chrisi jaoks on väga suur pettumus, et ta ei saa Tour de France'il kaasa lüüa. Soovime talle head taastumist.“