Manuel Neuer mängis hiljuti ka Eesti koondise vastu. Sellest mängust me aga rohkem ei räägi.Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
6. juuli 2019, 22:53

AJASTU LÕPP? Manuel Neuer võib Müncheni Bayernist lahkuda, kui tema nõudmisi ei täideta

Müncheni Bayerni kapten ja pikaaegne esiväravavaht Manuel Neuer võib tema agendi sõnul klubist lahkuda, kui meeskond uutesse mängijatesse ei investeeri.

Neuer on Saksamaa tippklubis mänginud alates 2011. aastast ning on Bayerimaa meeskonna seitsme Bundesliga tiitli ja Meistrite Liiga võiduni aidanud. Saksamaa koondisega tuldi maailmameistriks ja kümne aastaga on A-koondise särgis kogunenud 88 mängu.

33aastase sakslase agent Thomas Krothi väidab, et Neuer mõtleb klubivahetuse peale. "Ta tahab 2020. aasta Euroopa Meistrivõistlusi ja uuesti Meistrite Liigat võita. Manuel on edule orienteeritud," lausus Kroth, kelle sõnul pole Bayern enam piisavalt kõrgel tasemel.

"Mulle tundub, et vahe Inglismaa nelja parima klubiga on juba suur ning Müncheni meeskond ei ole praegu nii võistlushimuline, et Manueli eesmärke tõsiselt võtta. Kui ta mõistab, et Bayern reageerib, puhkeb ta ilmselt uuesti õitsele," ütles väravavahi agent. Karjääri lõppu siiski veel ei paista.

"Ta ei taha 2021. aastal karjääri lõpetada. Nüüd on ta faasis, kus peab otsustama, kuidas asjad tulevikus edenevad. Lepingu pikendamine ja Bayernis karjääri lõpetamine on mõistagi loogiline valik, aga mitte ainus," vihjas Kroth, et huvilisi on ka mujalt.

Eelmisel hooajal võideti küll taas Bundesliga, kuid kõigest kahe punktiga Dortmundi Borussia ees, kes tiitlile väga lähedale jõudis. Meistrite Liigas kaotati play-off'i avaringis hilisemale võitjale Liverpoolile.

Kuigi meeskonda on täiendatud Lucas Hernandeze ja Benjamin Pavardiga, on ilma jäädud kolmest kogenud mängjast: Arjen Robben riputas putsad varna, Franck Ribery mõlguta samu mõtteid ja Mats Hummels liitus taas Dortmundiga.

Hoolimata mitmetest tõsistest vigastustest on Müncheni ridades 336 mängu pidanud Neuer endiselt üks maailma tippväravavahte, kes klubita jäämist ilmselt kartma ei pea.