Tiidrek Nurme.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
7. juuli 2019, 10:50

Lisatud Nurme kommentaar

Tiidrek Nurme selgitas, miks isiklik rekord jäi alistamata (6)

Eesti parim pikamaajooksja Tiidrek Nurme läks Londonisse Euroopa karikavõistlusele eesmärgiga parandada oma 10 000 m jooksu rekordit. Paraku see ei õnnestunud.

Enne võistlust rääkis Nurme ameeriklasest treener Mark Misch Eesti Kergejõustikuliidu koduleheküljel nii: "Tiidreku peamine eesmärk on sel hooaja Doha maailmameistrivõistlustel hästi esineda ja kogu laiem fookus on sellel. Aga tahtsime sel suvel maratoni-spetsiifilistele treeningutele ka mingit vaheldust ja Euroopa karikavõistlused sobisid selleks hästi. Ta pole 10 000 meetrit staadionil väga palju jooksnud ja see on hea võimalus, et isiklikku rekordit parandada. Tiidrek on heas vormis ning Londoni võistlus on suurepärane võimalus seda testida."

Nurme isiklik rekord on 28.59,88. Eile piirdus ta B-jooksus ajaga 29.36,76, mis andis 16. koha.

"Selle võistluse eesmärk oli olla vaheetapiks Doha maailmameistrivõistluste maratoniks valmistumisel. Vajasin treeningutesse väikest vaheetappi, kiiremat võistlust ja ses osas täitis see jooks oma eesmärgi igati. Aeg oli veidi alla ootuste, aga kehv ka mitte. Üldine emotsioon on positiivne, sain hea hoo edasiminekuks ja saan nüüd alustada kolme kuu pikkust ettevalmistust Dohaks. See on minu suur eesmärk sel hooajal ja selle nimel kogu ettevalmistus on käinud," sõnas Nurme.