Gabriel Jesus skooris, andis resultatiivse söödu, sai kaks kollast ja punase kaardi ning elas viha välja VARi monitori kallal.Foto: ZUMA/Photobox
Jalgpall
8. juuli 2019, 08:51

VIDEO | Copa America võitis kodumeeskond Brasiilia, punase saanud Jesus laamendas VARi monitoriga

Copa America finaalis suutis Brasiilia 12 aastat kestnud tiitlipõua lõpetada, alistades Peruu 3:1.

Kodupubliku ees mänginud brasiillased avasid skoori juba 15. minutil suunas Gabriel Jesusi tsenderduse väravasse Everton. Üllatuslikult finaali jõudnud Peruu viigistas küll 44. minutil, kui penalti realiseeris Paolo Guerrero, ent mõnded minutid hiljem, hetk enne poolaja lõppu asus kodumeeskond taas juhtima.

Eelmisele väravale resultatiivse söödu andnud Gabriel Jesus lükkas Arthuri söödu külmavereliselt alla nurka.

Teisel kolmveerandtunnil jäi Brasiilia vähemusse. Söödu ja värava kirja saanud Manchester City ründaja Jesusile näitas kohtunik 70. minutil teist kollast kaarti ning saatis brasiillase varakult duši alla. Enne näitas mees aga selgelt, mida VARist arvab.

Ühemehelisest vähemusest hoolimata suutsid viiekordsed maailmameistrid eduseisu hoida ning hoopis Richarlison realiseeris 90. minutil penalti ja rõõmustas Maracanale kogunenud kodumeeskonna fänne.

Brasiilia võitis Copa Amerika juba üheksandat korda, kuid viimane võit saadi 12 aastat tagasi.

Dani Alvese jaoks võib päeva eriti õnnestunuks lugeda. Paremkaitsja on esimese mängijana võitnud 40 karikat.

Lõpuminutitel sattus Alves aga pisut piinlikusse olukorda, kui arvas ekslikult, et kohtunik juba mängu lõpetab.

Peale Copa America tiitli võitis Brasiilia veel ka ausa mängu auhinna ning nende särgis mängis parim väravavaht (Alison), suurim väravakütt (Everton) ja parim mängija (Dani Alves).

Kohtumise tipphetked: