Lionel Messi ei saanud aru, mille eest talle punane kaart anti ning süüdistas korraldajaid ja kohtunikke korruptsioonis.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
8. juuli 2019, 09:46

KARM: Lionel Messit ähvardab kahe aasta pikkune mängukeeld! (6)

Copa America poolfinaalis ülimalt vastuolulise punase kaardi saanud Lionel Messi süüdistas korraldajaid ja kohtunikke korruptsioonis ning võib selle eest karmi karistuse saada.

Lõuna-Ameerika meistrivõistlustel jalgpallis kohtusid poolfinaalis igipõlised rivaalid Brasiilia ja Argentina. Kodumeeskond, kes lõpuks ka tiitli võitis, sai Messi sõnul abi kohtunikelt. Barcelona ründetuusa arvates oleks Argentina pidanud saama vähemalt kaks penaltit, kuid kohtunikud isegi ei läinud neid olukordi videokordusest vaatama.

"Nad väsisid ära Copa Americal s*ittade penaltite määramisest, mistõttu ei läinud nad täna kordagi VARi vaatama. Kohtunik soosis neid terve mängu. Kõikides kahtlastes olukordades, mis jäävad sind kripeldama. Lihtsalt vaatame korra Sergio Agüero ja Nicolas Otamendi olukordi. Penaltid," vahendab Marca superstaari sõnu. 

"Ma loodan, et CONMEBOL (Lõuna-Ameerika jalgpalliliit) teeb midagi, aga ma ei usu väga, sest kõik on Brasiilia kontrolli all. See on väga keeruline olukord. See pole vabandus, et me ei võitnud, kuid see on sigavalus, kui meie tööd lihtsalt ei austata," lisas Messi.

"Me ei pea osalema korruptsioonis, mille all oleme sel turniiril kannatanud. Me ei pea osa võtma austuse puudumisest, mille all oleme Copa Americal kannatanud. Oleksime pidanud kaugemale jõudma, aga nad ei lasnud meid finaali," lausus ründestaar, kes arvas, et kohtunikud võivad mõjutada ka finaali.

"Loodetavasti kohtunikud ja VAR ei mõjuta mängu ja lasevad Peruul võidelda, aga arvan, et see on ebatõenäoline. Korruptsioon ja kohtunikud ei lase inimestel jalgpalli nautida."

Messit võib ees oodata pikk mängukeeld

Messi jaoks oli punane kaart karjääri jooksul alles teine. Esimese sai ta oma koondise debüüdil 2005. aastal. Pole võimatu, et kohtumine Brasiilia vastu võis jääda tema viimaseks Argentina särgis, sest viiekordne Ballon d'Ori võitja võib oma sõnade eest saada karmi karistuse.

CONMEBOLi (Lõuna-Ameerika Jalgpalliliit) reeglid keelavad alaliitu ja oma töötajaid solvata ning Messit võib korruptsioonisüüdistuse ja kohtunike verbaalse ründamise eest oodata kuni kahe aasta pikkune mängukeeld, mille tõttu jääks vahele 2020. aasta Copa America, mis toimub kodumaal Argentinas ja Kolumbias ning ka 2022. aasta MM-valikmängud.

Oma avalduses kirjutas CONMEBOL: "Ausa mängu tugisambaks on tulemuste aktsepteerimine lojaalsuse ja austusega. Ei ole vastuvõetav, et turniiril, kus osalevad võrdsetel alustel 12 meeskonda toimub tüüpiline intsident, mille tulemusena süüdistatakse Copa America õiglust ja ausust. Need süüdistused esindavad austuse puudumist turniiri, kõikide osalevate mängijate ja sadade CONMEBOLi professionaalsete töötajate vastu."

Korra, pärast 2016. aastal Copa America finaalis Tšiili vastu saadud kaotust, on Messi juba koondisekarjääri lõpetanud. Siis nõustus ta küll tagasi tulema, kuid nüüd on Barcelona superstaar juba 32aastane ja kui tõepoolest tuleks kanda kaheaastast mängukeeldu, on pigem tõenäoline, et 34 aasta vanuselt enam comeback'i ei tule.