Chavaughn Lewis Astana vastu pealtpanekut tegemas. Järgmisel hooajal on tal võimalus sama teha, kuid teise meeskonna särgis.Foto: Karli Saul/Scanpix
Korvpall
8. juuli 2019, 12:21

Kalev/Cramo Ühisliiga play-off'i aidanud ameeriklane liitus koha võrra madalamal lõpetanud Venemaa meeskonnaga (1)

Möödunud hooajal BC Kalev/Cramos suurepärast mängu näidanud Chavaughn Lewis otsustas liituda Eesti meistri otsese konkurendi Nižni Novgorodiga.

Üleminekust teatas 26aastase ameeriklase agent Miško Raznatovic, kes kirjutas Twitteris: "Chavaughn Lewis jätkab VTB Ühisliigas mängimist! Ta on Nižni Novgorodi uus mängija!"

Lewis sai eelmisel hooajal Ühisliigas mängu kohta keskmiselt kirja 15,9 punkti, 3,5 lauapalli, 5,1 korvisöötu ja 2 vaheltlõiget ning ühe Cramo liidrina vedas meeskonna seitsmendale kohale ja sellega esimest korda klubi ajaloos play-off'i. Nižni Novgorod lõpetas kaheksandana, ehk täpselt Eesti meistri järel.

Omavahelistes mängudes oli samuti Cramo parem. Hooaja avamängus alistati Venemaa meeskond võõrsil 82:68, korduskohtumises saadi Novgorodist jagu 94:84. 19 silma viskas ka Lewis.

Kuigi ameeriklasest jäädi ilma, sõlmiti kaheaastane leping 31aastase Tanel Kurbasega.

Poole hooaja pealt meeskonnaga liitunud Kurbas sai VTB Ühisliigas 19 mänguga kirja keskmiselt 15,2 minutit, 3,2 punkti, 1,6 lauapalli ja 1,2 resultatiivset söötu. "Eestist oli veidi kompamist, aga välismaalt otseselt ühtegi head varianti ei tulnud,” ütles Kurbas Kalev/Cramo kodulehele. “Cramoga läksid asjad minu poolt üsnagi lihtsalt, kuna tase on kõrge ja kogu meeskonna asjaajamine mulle sobis. Lisaks veel, et laps käib lasteaias ja naine käib tööl ning Tallinn sobis seetõttu väga hästi. Meeldis ka lepingu pikkus, sest nüüd on kaks aastat kindel värk."