Raigo Pärs tribüünil meeskonnale kaasa elamas. Foto: Alar Truu
Võrkpall
8. juuli 2019, 18:20

KAHJU! Pikkade traditsioonidega võrkpallilinn kaob rahapuuduse tõttu suurelt areenilt (4)

Kaks aastat tagasi Balti liiga tšempioniks kroonitud Rakvere võrkpalliklubi tuleval hooajal Eesti kõrgeimal tasandil ei näe. 

Klubi presidendi Raigo Pärsi sõnul oleks meeskond võinud teoorias jätkata, kuid paratamatult tekkis uue hooaja tiimi ja selle eelarvet kokku pannes küsimus, miks. 

"Olime uue aasta miinimumeelarve sihile lähedal, aga siis tekkis küsimus, et mida selle raha eest saab," sõnab ta. "Kas klubi ambitsioon on mängida Eesti meistrivõistlustel viiendale-kuuendale kohale ja Eesti-Läti liigas pääsu eest play off'i? See oli meie mõttekoht.

Kas on mõtet minna hõreda koosseisuga Meistriliigasse? Mida annab see mängijatele, teistele tiimidele ja üldse Eesti võrkpallile? Tahame toetajate ja mängijate ees olla ausad. Teades ka siinset mängijateturgu, kellest õnnestuks tiimi komplekteerida, siis ega midagi lõbusat pole. Üle oma varju me ei hüppa ja leegionäre palgata ei saa. Rahakotis on raha täpselt nii palju kui on ja vägisi pole mõtet seda asja teha. Leidsime, et mõttekam on teha samm tagasi, et millalgi teha kaks edasi," jätkab Pärs. 

"Paljud on öelnud, et saaksite ikka meeskonna kokku. Jah, Eestis on nii palju mehi, et kuus tiimi saaks kokku. Aga küsimus on ikkagi tasemes. Praegu on suur kolmik: Pärnu, Tartu ja Saaremaa eest ära. Ka Selver pole neist väga palju nõrgem. Medali hind on lihtsalt väga kalliks aetud," sõnab ta. 

Järgmisel hooajal panustavad klubijuhid seega esiliiga meeskonda, keda treenib Mehis Täpp, kuid mõtetega vaadatakse 2020-21 hooaja suunas, et siis võimalusel meistriliigasse naasta.

"Rakveres on väga tugevad ja sügavad juured, mistõttu tahaks võrkpalli siin hoida," sõnab Pärs ning kordab üle ka valusa tõe: "Pärast Balti liiga võitu öeldi, et nüüd saate jalaga kõik uksed lahti lüüa. Reaalsuses tõi see meile juurde null uut toetajat ehk null uut eurot."

Rakvere VK loodi 2012. aastal, enne seda esindas Lääne-Virumaa keskust meistriliigas Rakvere Rivaali, kes krooniti 90ndatel ka kolmel korral Eesti tšempioniks. 

Rakvere loobumisel osalevad Eesti klubidest uuel hooajal Credit24 meistriliigas Pärnu VK, Tartu Bigbank, Saaremaa, Tallinna Selver ja TalTech.