Naiste ja meeste käsipallirõivad on rannad väga erinevad.Foto: Reuters/Scanpix
Käsipall
8. juuli 2019, 21:35

GALERII | Norralased on vihased, et naiskäsipallurid peaaegu paljalt peavad mängima (42)

Poolas lõppesid äsja rannakäsipalli Euroopa meistrivõistlused. Meeste turniiri finaalis alistas Taani 2:0 Norra, ka naiste seas võitsid taanlased, kes olid kullamatšis 2:0 üle Ungarist.

Spordiala puhul tekitavad emotsionaalset arutelu võistlejate kantavad vormid. Mehed mängivad üsna tavapärastes spordirõivastes, kuid naised kannavad sisuliselt bikiine.

Naiste ja meeste käsipallirõivad on rannad väga erinevad. Foto: Reuters/Scanpix

Suurem arutelu tekkis Norras. Kohalik alaliit postitas Facebooki foto, kus reas seisid nii meeste kui ka naiste koondised. Kommentaariumis sattus alaliit aga tõsise kriitikatormi alla, sest mitmed inimesed ei suutnud mõista, miks naised peaaegu paljalt peavad mängima, samal ajal kui mehed peaaegu põlvedeni ulatuvates pükstes palli loobivad. Foto võetigi Facebookist maha, kuid seda saab näha näiteks siit.

„Uskuma pilt! Ja aasta on 2019,“ teatas üks. „Ma ei saa aru, miks naised niimoodi riides peavad olema. Kas keegi on neilt üldse küsinud, mida nad sellest arvavad?“

Naiste ja meeste käsipallirõivad on rannad väga erinevad. Foto: Reuters/Scanpix

Aftenpostetis võttis sõna ka Kristin Gulbaar, kelle 13aastane tütar on käsipallur. „Ilmselt on otsus tehtud täiskasvanud meeste poolt, kes tavad lihtsalt ilusaid naisi vaadata,“ ütles ta. „Mehed riietuvad nagu korvpallurid, naised kannavad bikiine.“

Euroopa käsipalliliidu juht Ole Jöstad kinnitas ajalehele, et neil on plaanid riietumist puudutavaid reegleid muuta.