Nikola Mirotic (valges) otsustas ookeanitaguste mängudega lõpetada.Foto: AP/Scanpix
Korvpall
9. juuli 2019, 10:47

HUVITAV: Hispaania korvpallistaar selgitas, miks ta NBAst vabatahtlikult lahkus ja Euroopasse naases

Hispaania korvpallikoondise staar, alates 2014. aastast maailma parimas korvpalliliigas NBA mänginud Nikola Mirotic otsustas Ameerikas otsad kokku tõmmata ja Euroopasse tagasi tulla.

Enne USAsse sõitmis Madridi Realis ja Palencias mänginud Mirotic kandis NBAs Chicago Bullsi, New Orleans Pelicansi ja Milwaukee Bucksi särki ning liitus nüüd kunagise koduklubi Reali suure rivaali Barcelonaga. Mis sest, et ookeani taga pakuti 40 miljoni euro suuruseid lepinguid.

"Mängisin heade meeskondade eest, aga tundsin puudust Euroopa võistlustest. Endesa Liiga (Hispaania kõrgliiga - toim), Euroliiga, Copa del Rey... tahtsin perekonnale stabiilsust. Sain väga hea võimaluse siia tulemiseks," ütles 28aastane Montenegros sündinud ja kasvanud hispaanlane.

"Olen saanud palju kõnesid ja sõnumeid sõpradelt ja perekonnalt, paljude jaoks on see olnud üllatus, aga eelkõige olen saanud kõvasti toetust inimestelt, kes mind armastavad. Kui ma olen õnnelik, on mu perekond õnnelik," lausus Mirotic.

"Tahan siin märgi maha panna. Tulla Euroopasse tagasi oma parimates aastates, mitte siis, kui karjääri lõpule mõtlen. Tahan võita tiitleid ja olla oluline lüli võitvas meeskonnas. Otsustasin, et Barcasse tulemine oli parim valik," põhjendas korvpallur oma otsust.