Conor Gallagher (vestis) on võidelnud end jalgpalliväljakule tagasi ning treenib koos maailmatasemel staaridega.Foto: Imago/Scanpix
Jalgpall
9. juuli 2019, 11:38

USKUMATU TAGASITULEK! Südameoperatsiooni üle elanud noormängija liitus Chelsea põhimeeskonnaga

Chelsea jalgpalliakadeemia staar Conor Gallagheri teekond pole olnud lihtne, kuid noormees on võidelnud end südameprobleemide kiuste põhitiimi treeningutele.

Gallagher on Chelseas mänginud juba alates kuuendast eluaastast, kuid on esile tõusnud alles viimase kahe aasta jooksul. Uue hooaja ettevalmistuseks on noor poolkaitsja kaasatud ka põhimeeskonna treeningutele Iirimaal. Ometi oli 19aastase talendi karjäär veel eelmisel aastal tõsises ohus.

Inglismaa U18 koondises tehti rutiinseid kontrolle, kui avastati, et Gallagheril on südamega probleeme ja Conori karjäär sattus äkitselt ohtu. Väike südameoperatsioon lahendas õnneks mure kiiresti, kuid noormees jättis terve hooaja ettevalmistuse vahele.

"Ta on mentaalselt tugev ja ta on võitleja," lausus Chelsea abitreener Joe Edwards. "Ta on tehniliselt hea, aga südame tõttu ja tahe edasi pingutada on teda teistest eristanud."

Juba Londoni klubi eelmine peatreener Maurizio Sarri, kes praeguseks on astunud Juventuse etteotsa, märkas Gallagheri talenti. Itaallane kaasas inglase ka Euroopa Liiga finaali koosseisu. Enne seda peetud sõprusmängus MLSi meeskonna New England Revolutioni vastu sai 2000. aastal sündinud mängumees kirja oma esimese mängu täiskasvanute seas. 69. minutil sekkus ta vagastada saanud Ruben Loftus Cheeki asemel vahetusest.

Oodati, et Gallagher saadetakse algavaks hooajaks laenule, kuid meeskonna uus peatreener Frank Lampard lubas noortele võimaluse anda ning kui kõik hästi läheb, võib Inglismaa U20 koondise poolkaitsja peagi esindusmeeskonnaski märgi maha panna.