Cori "Coco" Gauff tegi küll suurepärase turniiri, kuid loodetavasti on see alles millegi suure algus.Foto: AP/Scanpix
Tennis
9. juuli 2019, 12:38

Imelise turniiri teinud 15aastane tennisestaar: „See oli kindlasti parim nädal minu elus!“

Vaid 15aastane Cori Gauff (WTA 313.) šokeeris kõiki, kui jõudis ajaloo noorima mängijana Wimbledonis põhiturniirile ning vähe sellest, ameeriklanna jõudis lõpuks neljandasse ringi.

Teel 16 parima sekka alistas noor neiu oma suure iidoli Venus Williamsi (WTA 44.), Magdalena Rybarikova (WTA 139.) ja Polona Hercogi (WTA 60.). Coco teekonna lõpetas alles maailma endine esireket Simona Halep (WTA 7.).

Vaatamata suurele meediatähelepanule ja edule jäi teismeline tennisemängija kahe jalaga maa peale ning näitas üles väga täiskasvanulikku käitumist. End kirjeldas ta kui rahulikku inimest.

"See oli kindlasti parim nädal minu elus," ütles Gauff BBC-le. "Õppisin suure publiku ees mängima. Õppisin kuidas on suure pinge all olla. Õppisin palju ja olen selle kogemuse üle väga tänulik. Loodan, et õpiti ka minu kohta - olen võitleja ega anna kunagi alla. Loodan, et minult õpiti, et kõik on võimalik, kui teed kõvasti tööd ja unistad suurelt."

Kaheksandikfinaali pääsuga teenis koolitüdruk 196 000 eurot, aga kuna autoga sõitmiseks on ta liiga noor, plaanib Cori uue pusa osta. Peagi läheb ta oma perega lühipuhkusele, kuid enne tuleb tagasi ookeani taha sõita, et kooliaasta ära lõpetada. 

Paljud tennisemaailma staarid on Gauffi kohta häid sõnu öelnud ning tulevik näib tõesti helge. 23kordne Grand Slami võitja Serena Williams kutsus teda absoluutseks staariks ja lisas: "Arvan, et ta teeb kõike suurepäraselt. Olen ta suur fänn, tema pärast nii elevil. Armastan ta perekonda. Jumaluke, ma ei saaks uhkem olla!

Cori alistanud rumeenlanna Halep ennustas noorele talendile samuti suurt tulevikku ja tegi julge ennustuse. "Arvan, et kui ta jätkab samamoodi, siis on varsti top 10 mängija. Ta on veel noor. Ma arvan, et tal on jõudu juurde vaja, aga ta on juba väga, väga hea mängija."

Ka endine USA esileedi Michelle Obama pani tüdruku tähelendu tähele. "Coco on vägev!" kirjutas ta Twitteris.