Filippo Magnini 2016. aasta Euroopa Meistrivõistlustel, kus ta ankrumehena 4x100 meetri rinnuliujumises Itaaliale hõbeda tõi.Foto: AP/Scanpix
Spordivaria
9. juuli 2019, 15:18

KANGELANE! Ujumise maailmameister päästis uppuva mehe elu: ta oli hirmul ega suutnud rääkidagi (2)

Endine Itaalia ujuja Filippo Magnini sai pühapäeval hakkama tõelise kangelasteoga, kui päästis merest uppuva mehe.

Alles kaks päeva varem oma poiss-sõbraga abiellunud Andrea Bendetto oli abikaasaga täispuhutaval ükssarvel mere peal, kui Bendetto vette kukkus. Vesi oli arvatust külmem ja meditsiinilise probleemi tõttu ei suutnud ta oma käsi ega jalgu liigutada. Täispuhutav veemänguasi lendas tugeva tuulega eemale ja vaid Andrea kaaslane püüdis tema pead vee kohal hoida.

Seda märganud Bendetto sõbrad hüüdsid appi vetelpäästjaid, kes asusidki päästepaadiga teele, kuid endine maailmameister Magnini oli lähemal ja ujus kiiresti hädasolijatele appi.

"Tegin, mida pidin," lausus endine tippujuja. "Supleja oli tõsises hädas. Ta oli hirmul ja neelanud alla natuke merevett. Kui temani jõudsin, et suutnud ta isegi rääkida."

Bendetto viidi kiiresti haiglasse. "Kui ma ärkvele tulin mõtlesin esimese asjana oma abikaasa peale," lausus surmasuhu sattunud mees. "Paar tundi haiglas jõudis mulle kohale, et Filippo Magnini oli mees, kes mu elu päästis, aga mul polnud võimalust teda tänadagi, sest mul pole tema kontakti. Loodan, et saan teda ja isiklikult tänada."

Magnini oli Sardiinias, Cagliari lähedal rannas oma tüdruksõbra Giorgia Palmasega, kes on tuntud Itaalia telekuulsus ja modell. Magnini on aga Olümpiamängudel pronksile jõudnud ja tulnud mitu korda maailmameistriks ja Euroopa meistriks. Kokku on praeguseks 37aastane itaallane tiitlivõistlustelt võitnud 53 medalit. 21 kulda, 18 hõbedat ja 14 pronksi. Nüüd võib tema kontole lisada ka ühe päästetud elu.

Eelmisel aastal sattus Magnini aga dopinguskandaali ja talle määrati nelja aasta pikkune võistluskeeld. Magnini pole oma süüd tunnistanud.