2019. aasta Safari ralli.Foto: TONY KARUMBA/AFP
WRC
9. juuli 2019, 17:30

Särav peaproov: pikkade traditsioonidega ralli naaseb suure tõenäosusega juba tuleval hooajal MM-kalendrisse

Juba mõnda aega on räägitud Keenia ralli naasmisest MM-sarja, tuleval aastal see tõenäoliselt juhtubki. 

5.-7. juulini peeti Ida-Aafrikas peaproov, tõestamaks, et ollakse MM-ralli korraldamiseks valmis. WRC sarja promotsioonirallide juht Oliver Ciesla jäi võistlusega väga rahule.

"WRC promootori arvates peaks Keenia ralli igal juhul tuleval aastal kalendris olema," ütles Ciesla Autosportile. "Muidugi peame FIA (rahvusvaheline autoliit) raporti ära ootama, aga eeldused on väga-väga head." 

Ainsa murekohana tõi ta välja viimase kiiruskatse, kus mõned ekpiaažid liiva sisse kinni jäid. See probleem on aga hõlpsalt lahendatav. 

Tõsi, 34st stardis olnud tiimist jõudis täiesti muretult finišisse vaid kaks. Viis ekipaaži pidid võistluse enneaegselt pooleli jätma. Üldpilti väikesed mured siiski ei rikkunud. 

Ciesla lisas: "Riigi poolt on rallile väga tugev poliitiline ja sportlik tugi. Kõik, mida meie näha tahtsime ja mis fännidele sobida võiks, oli 100% täidetud. Siinsed kiiruskatsed pakuvad suurepärase kombinatsiooni modernsest spordist ja tüüpilisest Aafrika keskkonnast, mis on eriline ja tugev."

2002. aastal peeti viimane Keenia MM-ralli etapp, enne seda kihutati seal järjest paar kümnendit. Võistlus on tuntud ülipikkade kiiruskatsete ning keeruliste tingimuste poolest.